Brumot
Aspecte del nou Brumot

La Companyia General del Foc està tan arrelada en la nostra Festa Major de Sant Pere que, de fet, la festa no es podria gairebé entendre sense la seva participació. Dissabte serà el seu dia gran amb tot un seguit d’activitats que culminaran a la nit amb el tradicional correfoc.

Per començar, a partir de les 10 del matí es farà la plantada de dracs i bèsties de foc al passeig Maragall. De les 12:00 a les 14:00 hores organitzen uns tallers diabòlics al mateix lloc, i a les 18:00 hores, encara al passeig Maragall, faran el seu tradicional berenar popular de pa amb oli i sucre, al qual seguirà un taller de diables obert a tothom. A les 20:00 faran la tabalada, que sortirà del parc de la Torre Lluc fins arribar al carrer de la Rectoria.

I ja a la nit, a partir de les 21:15 hores, donaran inici els dos correfocs, primer l’infantil i després el general, que són sense capo mena de dubte els plats estrella de la jornada de l’entitat.

Mònica Meca, membre de la Companyia General del Foc, ens ha avançat la que potser serà la novetat més important d’enguany: “Com que el Brumot fa 25 anys i se’ns ha fet gran aquest any es retirarà a les muntanyes de Brugués. Estarà amb la Venus descansant, i sortirà amb ella a la carrossa del carbó de la cavalcada de reis, per tant aquest any presentarem en societat un nou Brumot”.

De fet, fa 25 anys, quan la Companyia General del Foc “vam fer un projecte perquè volíem un drac, ja que llavors érem només una colla de diables i volíem ser una entitat que toqués més l’àmbit del foc, vam dissenyar un drac amb unes determinades mides que, per problemes amb el transport, vam haver de reduir. Ara presentarem el drac que fa 25 anys hauria d’haver estat”.

La presentació oficial tindrà lloc tot just abans de l’inici del correfoc infantil, a les 21:15 hores al passeig Maragall, on es farà el bateig del nou Brumot. I amb aquest motiu, la Companyia General del Foc ha convidat a 25 colles ja que “l’any passat vam fer 40 anys i vam convidar a 40 colles, i aquest any que el Brumot fa 25 anys doncs convidem a 25 colles”. Volem que “totes aquestes colles coneguin al nou Brumot, n’hi haurà algunes molt properes que fins i tot van estar al bateig del Brumot fa 25 anys, i n’hi ha d’altres de noves”.

Meca ens ha assegurat que a la Companyia General del Foc “estem molt contents i molt orgullosos perquè hem pogut fer per fi el Brumot que fa 25 anys vam voler fer”. Un Brumot, per cert, que han encarregat al mateix constructor que ja va fer el Brumot fa 25 anys, Ramón Aumedes, i que “és molt més gran que l’anterior Brumot, i a més està articulat”. Meca avisa que “anirem donant informacions sobre el nou Brumot a les nostres xarxes socials”, així que haurem d’estar atents!!