Improtopía
La companyia Improtopía torna als escenaris de La Iguana de Barcelona

La companyia de teatre Improtopía torna als escenaris del teatre La Iguana de Barcelona a partir del proper 10 d’octubre. El gavanenc Dani Ramírez forma part d’aquesta companyia juntament amb Ionai Ramírez, Albert Rodríguez i Arii Kaos. Improtopía va començar fa uns 6 anys a espais com el Café-Teatre Llantiol i feien “dos tipus d’espectacles, un d’improvisació des de zero, absolutament sense xarxa de seguretat, i un altre espectacle on hi havia una mica de preparació”, ens explica l’Albert.

A la improvisació “hi ha un component que té més a veure amb la imaginació i amb el deixar-se anar que és el que fa que puguis treballar sense tenir un text al darrere”, segons l’Albert. El Dani creu que “hi ha una clau que és no tenir por a que et surti malament perquè sempre pot sortir malament, al cap i a la fi és improvisació”.

Per evitar acabar fent improvisacions sobre les mateixes temàtiques, “tenim una tècnica que és deixar que el públic llenci un dardell a una diana, i en funció d’on caigui escollirem un estil o un altra. Hi ha alguns estils que ens agraden més i altres que ens fan més por, sé que en improvisació no hauria d’existir la por, però per exemple els musicals són complicats”.

La improvisació del grup, però, se sol moure en terrenys de fantasia perquè “no utilitzem la improvisació per transmetre cap missatge social, en realitat el que ens agrada de la fantasia és que és tangencial i que en l’humor estem tots junts i és el més horitzontal que pot haver quan entens que és humor, i per això ens agrada la fantasia, perquè hi ha lloc per a tot de cara a improvisar”.

Per entrenar a fer improvisacions, Ionai explica que “probablement el primer que has de fer és desprendre’s de tots els prejudicis que puguis tenir, el fet de que pugui passar de tot t’obliga a obrir mires i no neguis absolutament res, que estiguis obert a tot”. Un segon pas seria “ampliar al 100% tota la imaginació i que càpiga tot, tothom té els codis i ja sabem com és un superheroi, per exemple, així que a partir d’aquí comencem a treballar”.

Improtopía està cada segon dissabte de mes a la sala La Iguana a partir del 10 d’octubre. Les següents dates, per tant, seran el 14 de novembre i el 12 de desembre. Tots els dies, la improvisació comença a les 21:30h., i les entrades es poden comprar a la mateixa sala. El preu de l’entrada és de 5 euros.