Concentració a Gavà en defensa de escola catalana

La plataforma Som Escola, integrat per entitats cíviques i educatives de l’escola catalana, ha convocat manifestacions davant dels ajuntaments catalans per defensar el model d’immersió lingüística. La crida a Gavà és aquest dimecres, 28 de febrer, a les 18 hores, a la plaça de Jaume Balmes.

Som Escola assegura que “amb aquesta protesta volem sortir al carrer per defensar el model d’escola catalana davant dels atacs que està rebent el sistema d’immersió lingüística” perquè, asseguren és “sinònim de garantia d’èxit en l’adquisició de la competència lingüística de les llengües d’ús social. A més, ha estat l’instrument determinant per a la universalització del coneixement i el domini del català entre tota la població escolar”. També subratllen que “el model educatiu català és exitós i estimat, garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat”, raó per la qual rebutgen “l’intent de segregació dels infants per motiu lingüístic”.

La manifestació arriba després que el govern espanyol es plantegés incorporar una casella per poder escollir la llengua vehicular als centres educatius.