Concentració a Gavà per la llibertat dels presos polítics

Coincidint amb els tres mesos exactes de l’entrada en presó preventiva de Jordi Cuixart, d’Òmnium Cultural i Jordi Sánchez, de l’ANC, les entitats sobiranistes de Gavà s’han sumat a les concentracions convocades arreu de Catalunya.

Desenes de persones van trobar-se, aquest dimarts al vespre, a la plaça de Josep Tarradellas per protestar i per reclamar la seva posada en llibertat, així com la de la resta dels considerats “presos polítics” per l’independentisme; l’exconseller Joaquim Forn i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

El president de l’Assembla Nacional Catalana a Gavà, Carles Gelonch, lamentava que “tot segueixi igual, malgrat el triomf del front sobiranista el 21D” i que “segueixin posant moltes pegues per normalitzar la situació”.

Segons Gelonch, “els ànims dels qui estan empresonats sembla que es mantenen ferms i segueixen fidels a les seves idees, tot i el sacrifici que això els suposa” i afegeix que “cal seguir impulsant accions de suport i solidaritat cap a ells, per tal que puguin recuperar la llibertat el més aviat possible i en les millors condicions”.

El líder de l’ANC al municipi considera que “s’ha de començar a normalitzar el país. Cal que es constitueixi un Govern per seguir reivindicant, sempre de manera democràtica i pacífica, les idees del bloc sobiranista, com a legítim vencedor de les eleccions”. Gelonch també assegura però, que “no serà fàcil perquè l’estat espanyol segueix amenaçant amb un 155, la qual cosa no és cap solució ja que es tracta d’una reivindicació democràtica que està al carrer”.