17A
Concentració a Gavà en el primer aniversari del 17A

Més d’una cinquantena de persones han guardat avui a les 12 del migdia cinc minuts de silenci davant l’Ajuntament de Gavà, al centre de la plaça Balmes. El motiu de la concentració, que ha estat convocada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), era mostrar el rebuig en el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017, així com també la solidaritat amb les víctimes d’aquells fets, els seus familiars i els seus amics.

La concentració ha estat presidida per l’alcaldessa accidental de Gavà, Rosa Maria Fernández, i hi han assistit representants d’alguns partits polítics amb representació al consistori, treballadors de l’Ajuntament, i ciutadans de Gavà a títol personal.

Abans dels cinc minuts de silenci s’ha llegit un manifest elaborat per l’FMC que ha estat comú a totes les concentracions dels ajuntaments que hi estan adherits. En el manifest s’afirma que “un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú”. El text continua assegurant que “davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Espanya i Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el jihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants i respectuosos amb totes les formes de pensar”.

Al mateix temps, el manifest no s’està de fer una estirada d’orelles als països que fan negoci amb la venda d’armes: “Cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes i material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional”.

Rosa Maria Fernández, de la seva banda, ha afegit que “aquesta concentració la volíem fer des de tota la ciutadania de Gavà, el consistori i des dels grups polítics per tal de portar a terme un recordatori a totes les víctimes i les seves famílies”. Fernández ha destacat que “aquests fets no s’haurien de tornar a repetir a cap lloc del món” i ha recordat que “continuem treballant pel respecte, per la tolerància, per la pau, i per defensar els valors democràtics pel quals tots hem de lluitar”.