Concentració Gavà diàleg

Una munió de ciutadans i ciutadanes es van sumar, a Gavà, la mobilització convocada dissabte al migdia arreu de l’estat per reclamar “diàleg entre Espanya i Catalunya per tal de superar la situació actual crisi i tensió creada”. Es tracta de la iniciativa ‘¿Parlem?’, una campanya nascuda arran de la trobada entre un grup d’amics en què comentaven l’actualitat política, marcada per la crispació derivada de violència policial de l’1-O i que s’ha difós a través de WhatsApp i per les xarxes socials. El manifest que dos ciutadans anònims van llegir abans de l’inici de la marxa advoca “pel diàleg fratern i la convivència democràtica” acusa els governants d’haver “sembrat odi, i enfrontaments que ens divideixen” i qualifiquen els dirigents d’“incapaços i irresponsables”. El text afirma que “això no ho resolen ells, sinó la gent, el diàleg i la convivència”.

Els assistents van acudir a la crida amb roba i cartells de color blanc com a mostra de “pau i concòrdia” i sense banderes, en entendre aquest reclam com “apartidista”. Entre els participants, alguns membres de la Corporació municipal del PSC i GSSP i l’alcaldessa Raquel Sánchez qui manifestava que “de la mateixa manera que ens vam concentrar per condemnar la violència policia exercida l’1 Octubre, un dels episodis més lamentables que hem viscut com a societat en els darrers temps, ara, la societat civil, organitzada espontàniament, s’ha mobilitzat per demanar que s’obrin camins de diàleg”. Sánchez assegura que “no ens podem permetre el luxe de posar en perill  la nostra convivència, la solidaritat que sempre ha caracteritzat els catalans. Som gent de seny i de pau i ara estem molts preocupats per la situació. En qualssevol cas, no perdem l’esperança que es donarà una oportunitat a la negociació per poder sortir d’aquest carreró”.

La marxa va passar pel carrer de Sant Pere i va acabar a la Torre Lluc, indret on, aleshores, s’estava celebrant la Mostra d’Entitats.