Concentració per la llibertat dels presos polítics

Desenes de persones han respost a la crida setmanal feta per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i s’han concentrat, aquest dimecres a la tarda, a la plaça Major de Gavà per reclamar la llibertat dels polítics empresonats pel Procés i el retorn a casa dels exiliats

L’Assemblea expressa la seva ferma voluntat de “seguir endavant fins aconseguir la plena llibertat”. I recorda que “la repressió no podrà acabar amb el moviment independentista”. També asseguren que “el món sap que no estem acceptant aquesta sentència” i assenyalen que “allò que tem l’Estat és que la ciutadania exerceixi els drets fonamentals”

l’ANC assevera que “aquesta sentència només busca venjança”, i que, en el fons, “condemna tota la ciutadania per l’exercici de drets i llibertats, que, pacíficament, van fer possible l’1-O, amb penes de 99 anys i mig” i alerten que “ni la repressió, ni les amenaces ni la violència, tampoc els empresonaments, faran desaparèixer l’anhel de llibertat”.

El moviment defensa “trobar una resposta política i institucional a l’altura d’aquest moment” i creu que “cal seguir demostrant que la societat catalana ha estat, és i serà pacífica”.