violència masclista a l'esport

L’Associació de Dones Clara Campoamor, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà, convoca una concentració contra la violència masclista a l’esport el dimecres, 6 de setembre, a les 19:00 hores a la plaça Major. La presidenta de l’entitat, Carmen García, ens ha explicat que “el tema del senyor Rubiales, amb aquest acte tan groller i inapropiat, s’està allargant molt i a més estan sortint històries que intenten desacreditar a la jugadora, així que vam pensar que havíem de pronunciar-nos ja”. García assenyala que des de l’associació “creiem que s’ha de fer alguna cosa contra aquestes actituds tan deplorables dins de qualsevol àmbit, però en aquest cas dins d’una federació esportiva on els homes exerceixen un poder i un assetjament actuant com ells volen sense que hagin de rendir comptes a ningú”.

L’entitat es va posar en contacte amb l’Ajuntament per traslladar-los la proposta, i des d’allà “s’han posat en contacte amb diversos clubs esportius de la ciutat. No sé exactament quants vindran, però tinc confirmació de que seran molts, i és que és important que les entitats esportives es pronunciïn en aquest assumpte”.

García creu que “ha d’haver un canvi en tots els organismes que estan dirigits bàsicament per homes, s’han d’obrir a la dona i les dones han de formar part d’aquests ens, són organismes i federacions on les dones han de prendre part per tal d’assolir un veritable paritat entre homes i dones”.

La concentració no hauria de ser molt llarga, segons García: “Es llegirà un petit parlament però ja hem acordat que no volem que l’acte s’allargui molt, només presentarem l’acte, simplement volem mostrar el nostre rebuig contra aquestes actituds masclistes a l’esport. Volem donar visibilitat a aquests actes intolerables que es donen en aquest cas a l’esport, tot i que és evident que es pot extrapolar a altres àmbits”.