violència masclista
Concentració de rebuig a la violència masclista

L’Associació de Dones Clara Campoamor de Gavà convoca una concentració el dimecres 16 de juny, a les 20:00 hores, per mostrar el rebuig contra la violència masclista. Tal i com ens explica la seva presidenta, Carmen García, aquest acte “no és només pel cas de les noies de Tenerife, nosaltres no volem entrar en el morbo, en el que portem d’any ja van quatre menors assassinats, no hi ha un ni dos, i creiem que tots són iguals. Però és que des de fa un mes anem a un assassinat d’una dona cada tres dies, i és això el que ens fa sortir al carrer. També el cas de Tenerife, és clar, però és que és un problema més gran que només aquest cas”.

De fet, el lema de la concentració deixa aquest punt molt clar: “Stop Feminicidis”, amb els hashtags #StopViolènciaMasclista, #StopViolènciaVicaria, i #StopViolènciaInstitucional. García ho vol deixar molt clar: “Comparat amb el terrorisme que van patir moltes persones fa molts anys, el terrorisme masclista que estem patint en aquests moments és molt més atroç en número i no se li està donant cap importància”.

L’entitat vol sumar a tothom en aquesta protesta atès que “som al mig de l’any  i aquests mesos hem viscut un drama i una brutalitat, sobretot aquest darrer mes després que s’aixequés el toc de queda, amb un nombre de dones assassinades que és veritablement dramàtic, per això hem pensat que era necessari parlar, ajuntar-nos, o, si més no, queixar-nos”.

García assegura que “estem en un estat d’alarma feminista perquè no es respecta a les dones, la majoria estan molt desprotegides ja que, si mires les dades dels assassinats computats oficialment, la majoria són dones que estaven en tràmits de separació que són víctimes del mascle, de la parella”. La presidenta de l’entitat, a més reclama que amb aquestes concentracions “hem d’intentar que es canviïn una mica les lleis, bé, no una mica, que es canviïn molt, que deixin de fer pegats i comencin a fer polítiques reals, i les polítiques reals d’igualtat s’han de començar des de les escoles, amb l’educació en la família i en la infància. Es tractaria d’una educació i d’una prevenció, perquè si no el que passa és el que està passant ara, que hem de sortir al carrer a plorar a les dones mortes”.

La concentració tindrà lloc, per cert, a la Rambla Vayreda, a l’alçada del carrer dels Màrtirs del Setge de 1714.