Concert de Primavera
Concert de Primavera de l’escola de música American Lake Music

L’escola de música American Lake Music organitza el proper dissabte 22 d’abril el seu tradicional Concert de Primavera. Es tracta, segons ens explica el director de l’escola, Cesc Miró, d’un concert que “marca el primer cop que sortim al carrer després del Nadal, ja que a l’hivern fem més activitat a dins de l’escola, i no té una estructura fixa definida, no és sempre el mateix tipus de concert sinó que cada any improvisem una mica”.

El concert d’aquest any estarà específicament enfocat al cant, i en aquest sentit “els alumnes de les corals infantils faran una petita representació, es tracta de corals que sempre tenen la seva representació al Nadal i al final de curs, però en aquesta ocasió també hem volgut que surtin a fer una pinzellada”.

El plat fort, però, serà “el cor de gòspel que tenim creat a l’escola des de fa un parell d’anys, i ha entrat amb tanta potència que aquest any s’han animat a fer un concert d’uns 8 ó 10 temes”. Entre d’altres, Miró ens ha confirmat que sonaran sobretot “temes populars de Dixieland, de New Orleans, com ara “Down by the Riverside” o “Oh Happy Day”, que són dos clàssics d’aquest estil”. Però compte, perquè Miró ens avança que “hi haurà una sorpresa molt grossa, una adaptació que han fet al català d’un gran clàssic dels 80 que realment l’han clavat, els vaig sentir assajant-la l’altre dia i els ha quedat brutal”.

Tots aquests concerts tindran lloc a partir de les 12:30 hores a la plaça Josep Tarradellas. Però abans, a partir de les 12 del migdia, una Marxin Band sortirà des de la plaça Major i recorrerà diversos espais de la Rambla i del Parc de la Torre Lluc per acabar finalment a l’escenari de Josep Tarradellas. La Marxin Band, que “no deixa de ser una banda formada per instruments de vent, no és ni molt menys una tradició nostra sinó que és tradicional també dels músics de New Orleans. Són la gent que vivien al carrer perquè eren pobres i, tot i que no tenien per menjar, tenien un instrument a la mà i sabien tocar, i com que estaven tot el dia al carrer sense poder fer res més al final el que feien és anar caminant tocant música”.

Per formar aquesta Marxin Band “el que hem fet és agafar a tots els alumnes de vent de l’escola ja que la Marxin Band no és una banda constituïda com a tal, així que hem implicat a tots els que toquen vent tinguin l’edat que tinguin”. Per cert, per tal de caminar mentre es toca un instrument “cal cert entrenament, et puc garantir que no és fàcil caminar tocant, t’ho dic per experiència pròpia com a trompetista, i a més alguns serà la primera vegada que surtin al carrer a tocar, però aquí l’important és que els alumnes puguin gaudir del dia encara que el so no arribi a ser tot el perfecte que seria desitjable”.

L’objectiu d’organitzar aquest concert és, segons Miró, “donar-nos una mica a conèixer al poble, tot i que tothom ja més o menys ens coneix, però sobretot fer coses pel poble, que ens agrada molt. I especialment l’objectiu principal seria fomentar que els nostres alumnes surtin, cantin i aprenguin el que és fer música a l’exterior i davant del públic, que seria una mica l’objectiu final de l’escola”. En total està previst que hi participin en aquest Concert de Primavera al voltant d’una cinquantena dels alumnes de l’escola.