Concert de Santa Cecília

Amics de la Música de Gavà organitza el proper 18 de novembre el seu primer concert de Santa Cecília. Serà un recital a càrrec de Joan Fèlix, que toca la viola, i Montse Cases, que toca el piano. Serà la primera vegada que l’entitat faci un concert de Santa Cecília, tal i com ens explica Adrià Perea, president d’Amics de la Música de Gavà: “La idea va sorgir en el sí de la junta de l’associació, on vam parlar de planificar algun concert de cara a Santa Cecília, que és la patrona dels músics. Aquest dia és el 22 de novembre, però enguany cau en dimecres i vam pensar que un dimecres potser no era el dia més adequat per fer un concert, així que vam decidir programar-lo el cap de setmana d’abans”.

El recital “tindrà una durada aproximada de poc més d’una hora i serà un programa variat que es diu “8 ànimes” on hi haurà justament això, 8 obres on cadascuna d’elles evoca un sentiment. Hi ha algunes molt conegudes, algunes versions personals i, tot el concert està enfocat sobretot a la música clàssica, no serà un programa únicament decimonònic sinó que passarà també per ritmes com ara el jazz, serà un concert molt variat pel que fa als estils”.

El fet de que un dels dos solistes, Montse Cases, sigui de Gavà no és casual, ja que aquest “serà el concert inaugural d’un cicle que començarem a la sala polivalent de l’American Lake el 2024, i volíem que en aquest primer concert hi hagués algú plenament de la casa i que estigués vinculat a la nostra ciutat”. En aquest sentit, Cases “és gavanenca de tota la vida, ara està treballant a Girona ja que és professora de piano al conservatori professional de la Diputació de Girona, però està molt arrelada a la casa, la coneix tothom i fins i tot va estudiar amb gent de la nostra junta, així que ens fa molta il·lusió tenir-la en aquest concert inaugural”.

L’origen d’aquest nou cicle de concerts el trobem en “la donació d’una particular gràcies a la qual hem aconseguit la cessió d’un bon piano de cua, i gràcies també a l’Ajuntament de Gavà podem disposar d’aquest piano de cua a la sala polivalent de l’American. Això ens permet fer un cicle de concerts aproximadament cada dos mesos, segons la disponibilitat dels músics, on volem programar concerts de diversos estils, no només de clàssica, que seran els divendres a la nit i que funcionaran amb el sistema de taquilla inversa”.

Amics de la Música vol amb aquest cicle “portar músics que ja siguin d’un cert nivell, parlem d’estudiants dels darrers cursos dels graus superiors de música i professionals. Però també volem aprofitar per fer algun forat en aquest cicle per portar a joves talents, és a dir, que gent més jove que potser estan començant a fer circuit puguin acompanyar als cpas de cartell d’aquests concerts”.

La junta d’Amics de la Música té programada una reunió ordinària al desembre per acabar de tancar els detalls d’aquest cicle que, molt probablement, donaria inici al mes de gener de 2024.

El concert de Santa Cecília que obrirà aquest cicle, doncs, tindrà lloc el dissabte, 18 de novembre, a partir de les 19:00 hores al Casal Municipal de Cultura American Lake de Gavà.

Concert de Santa Cecília
Montse Cases i Joan Fèlix, protagonistes del Concert de Santa Cecília organitzat per Amics de la Música