Conferència sobre Henry Purcell

La Coral Sellarès organitza, per al proper 20 de novembre, una xerrada sobre el compositor britànic Henry Purcell, que guiarà l’especialista en òpera, realitzador dels programes: “Homes Clàssics” a Catalunya Música i “Moments d’òpera” a la xarxa de comunicació local, Albert Galceran.

L’activitat, que és gratuïta i oberta a tothom, començarà a les 19.30 hores al Museu de Gavà

Henry Purcell

Purcell va ser un compositor del Barroc que va incorporar elements estilístics italians i francesos, però que va desenvolupar un peculiar estil musical anglès.

Va començar a compondre música a l’edat de nou anys; però la primera obra de la qual es té constància certa és una oda per a l’aniversari del rei, de l’any 1670. El seu catàleg musical consta d’unes 860 obres.

Va néixer al voltant de l’any 1659 en un petit comtat de Westminster Londres a Anglaterra. El seu pare treballava en la Capella Real, un camp d’entrenament per als músics de la cort. Henry va pertànyer al cor de nen. Tenia almenys tres germans, Daniel, Edward i José. Daniel també va ser un compositor i va acabar per col·laborar en alguns dels treballs d’Henry va deixar inacabada a la seva mort.
Després de canviar la veu, va continuar treballant per a la cort com a afinador d’òrgans, guardià d’instruments del rei, organista i compositor. Va ser com a organista de l’Abadia de Westminster i de la Capella Real i va passar tota la seva vida a Westminster, al servei de Jaume II, Guillem III i Maria.

La vida d’Henry Purcell va ser curta. Va morir de tuberculosi el 21 de novembre 1695 a Londres a l’edat de 36 anys i va ser enterrat sota l’òrgan de l’abadia de Westminster. La seva esposa va continuar publicant la seva música, incloent la famosa i gran col·lecció de cançons conegudes com Orpheus Britànic.