Congrés de Dones del Baix Llobregat 2022

Gavà participarà, aquest cap de setmana, en la celebració del 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat que tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre a Cornellà, sota el lema #weareone #somuna #somosuna. L’acte d’obertura, que es farà divendres a la tarda divendres a la tarda, a l’Auditori, comptarà amb les intervencions de la doctora en psicologia social, Sara Berbel Sánchez, i la doctora en lingüística, Estrella Montolío Durán. Tot seguit, es podrà gaudir de l’espectacle Elles #cosasdechicas, una obra d’humor en femení.

Comissions de treball

Dissabte, 5 de novembre, a partir de les 10 el matí i fins l’hora de dinar, es farà tot el treball de les diferents comissions que s’han dividit en 6:

 1. Violència masclista,
 2. Empoderament sexual i reproductiu,
 3. Salut,
 4. Maternitats,
 5. Dones en el futur del treball
 6. Trajectòries vitals de les dones

A les 16 hores, donarà inici l’acte de cloenda amb l’exposició de les conclusions extretes dels grups de treball i el concert “Mujeres de música”, amb Sole Giménez.

Segons l’organització “el congrés arriba en un escenari completament diferent al d’anteriors congressos, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai i precisen que La pandèmia ha posat de manifest o ha agreujat moltes de les desigualtats i problemàtiques socials que existien prèviament.

OBJECTIUS

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat és un espai de coneixement i debat, però sobretot de participació. Una oportunitat de reflexionar conjuntament sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, i cercar la manera d’erradicar-les i continuar avançant cap a la plena igualtat. Els objectius principals del Congrés són:

 1. Situar el feminisme i els drets de les dones al centre de l’agenda política i social.
 2. Crear espais de participació i coneixement feminista.
 3. Analitzar el context en el qual es produeixen les desigualtats de gènere.
 4. Fomentar el debat crític i la participació de la ciutadania.
 5. Analitzar els reptes i les oportunitats de les dones en un context postpandèmic.
 6. Evidenciar el perill d’una recuperació socioeconòmica sense perspectiva feminista.
 7. Promoure el treball en xarxa d’agents polítics, econòmics i socials, com a element clau per a l’assoliment de la plena igualtat de drets i oportunitats de les dones.
 8. Promoure la SORORITAT.
 9. Reforçar el diàleg feminista interseccional.
 10. Establir aliances feministes intergeneracionals, amb especial atenció a les dones joves i les dones grans, passat, present i futur del moviment feminista.