Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix LLobregat
Els quatre delegats i delegades de Gavà, amb l'alcaldessa, la consellera de Dones i Gent Gran i el conferenciant

El Casal de la Gent Gran El Centre va acollir, ahir a la tarda, la presentació del treball de 2017 del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, un òrgan de consulta i de participació que té per objectiu articular les demandes de la gent gran de la comarca. Es va crear l’any 1995 i des de llavors ha estat un espai de deliberació i de reivindicació per la millor de la qualitat de vida de la gent gran.

“El Consell està format pels delegats i delegades dels 30 ajuntaments de la comarca, de Gavà n’hi ha quatre que estan molt implicats i estan fent una bona feina”, va explicar la Consellera de Dones i Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos, que va ser l’encarregada de la presentació d’un acte que tenia com un dels eixos “donar a conèixer en tots els municipis quins són els seus representants, el treball què fan i que sàpiguen a qui adreçar-se quan tinguin algun problema o dubte”.

Mitjançant les comissions de treball s’elaboren informes i propostes relatives a temes que afecten al col·lectiu de la gent gran. “Estem immersos en debatre i fer propostes en temes sanitaris, de maltractament, d’habitatge i de residències assistencials. L’acte d’avui és per presentar-nos i que sapiguen que estem treballant des de Gavà per reflectir la realitat del que ens preocupa”, explica Jesús Martín delegat de Gavà al Consell Executiu i també delegat del Consell Nacional de la gent gran de Catalunya i membre de l’executiva.

Els altres tres delegats i delegades de Gavà són Xulio Cougil, Marta Guerrero i Manuel Francisco Sandoval. “Tenim un volum de treball molt gran, però ens agrada moltíssim aquesta feina” explica Sandoval qui afegeix “hem estat escollits per l’Ajuntament per representar Gavà en aquest Consell i treballarem fins el final per aconseguir els màxims beneficis per a la gent gran. Esperem que els qui vinguin darrere continuïn la tasca”.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va remarcar la importància d’aquest òrgan “perquè permet als ajuntaments del Baix Llobregat decidir d’una manera coordinada, les polítiques de la gent gran que s’han d’implementar a la comarca, als nostres municipis i per traslladar a un àmbit superior com és la Generalitat, tot un seguit d’iniciatives per millorar la qualitat de vida del col·lectiu”. Un col·lectiu, que una vegada més, va dir l’alcaldessa “ha demostrat que és molt actiu, que vol opinar, vol dir la seva i ajudar-nos a definir quines són les polítiques que s’han d’impulsar per garantir qüestions essencials com un habitatge digne, les pensions, la necessitat de places residencials…”.

Després de la presentació del treball fet durant l’any 2017 va tenir lloc la xerrada “Les pensions”, a càrrec de Pedro. T. Fernández Buendia, responsable de la Unió de jubilats i Pensionistes d’UGT al Baix Llobregat, i delegat d’UGT al Consell Consultiu. El delegat va remarcar que la “reforma laboral ha estat cabdal a l’hora de baixar els ingressos a la Seguretat Social”. Fernández va parlar de la bretxa entre homes i dones, de les pensions de viudetat, que són un 50% inferiors a les pensions normals, a més d’altres aspectes que el govern està estudiant per calcular les pensions com és comptabilitzar tota la vida laboral. “ Cal lluitar per les pensions no només dels pensionistes i jubilats d’avui sinó també els del futur. I també per anar incorporant millores com que les pensions mínimes siguin iguals al salari mínim interprofessional. Volem un salari mínim de 1,000 euros i que la pensió sigui la mateixa quantitat”

La sala d’actes del Casal de la Gent Gran El Centre es va omplir de gom a gom per assistir a l’acte