El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat ha aprovat un manifest sobre el tractament que estan rebent les persones grans en la crisi de la Covid-19, amb el suport de les Sindicatures de Greuges del Baix Llobregat, entre elles la de Gavà, i l’Hospitalet.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat és un òrgan de consulta i de participació que es va crear l’any 1995 amb l’objectiu d’articular públicament les demandes de la gent gran de la comarca. Des de llavors fins ara, el Consell de la Gent Gran ha estat un espai de deliberació i de reivindicació per a la millora de la qualitat de vida de les persones grans.

Està format per delegats i delegades dels 30 ajuntaments de la comarca, entitats representatives de l’àmbit social i representants dels sindicats UGT i CCOO del Baix Llobregat.

En el manifest que han aprovat ara sobe la crisi de la Covid-19 s’informa que “són diverses les entitats i institucions, d’àmbit nacional i internacional, que estan denunciant el maltracte i la vulneració de drets humans de les persones grans, així com la proliferació de missatges discriminatoris i excloents, durant la gestió de la pandèmia”

L’atenció sanitària, la situació a les residències, o el tractament mediàtic, són només alguns dels àmbits on s’han donat gravíssimes situacions discriminatòries, segons s’explica al manifest.

Aquest és el comunicat aprovat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat