La Constitució tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal
La Constitució tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal

Dissabte, 25 de gener, de 10 a 13 hores, se celebrarà la constitució de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, a la seu del Consell Comarcal, ubicada al Parc de la Torreblanca en Sant Feliu. La Xarxa aglutina tant associacions, com institucions i persones que actuen al Baix Llobregat en l’àmbit de la memòria democràtica.

L’inici de l’acte tindrà lloc a les 9.45 amb la recepció i acreditació de les persones assistents. A les 10 estan prevists els parlaments d’Eva Martínez, Presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat; Jordi Gil, Conseller d’Educació, Cultura i Memorial Democràtic del Consell Comarcal del Baix Llobregat; Gemma Domènech, Directora General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya i Genoveva Català, Presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

A les 11.15 se celebrarà la conferència “El sentit de fer memòria democràtica”, a càrrec de M. Jesús Bono, responsable dels projectes de memòria del CECBLL i a les 12 hores hi haurà haurà una taula rodona i debat obert per recollir idees i propostes que estarà moderat per Neus Ribas.

Finalmet, a partir de les 13 hores es farà la cloenda amb una píndola històrica del 25 de gener de 1939 al Baix Llobregat a càrrec de Gemma Tribó, doctora en història i membre de la Junta del CECBLL.