Constituïda la nova Corporació Municipal
Integrants de la nova Corporació Municipal

Ja ha estat constituïda la nova Corporació Municipal de l’Ajuntament de Gavà. Els 21 regidors i regidores que van obtenir representació a les eleccions municipals del 26 de maig han pres possessió dels seus escons després de fer el jurament o promesa pertinent de respecte a la Constitució i l’Estatut.

Un cop triada Raquel Sánchez com alcaldessa de Gavà tots ell han tingut l’oportunitat de fer la seva intervenció. El portaveu del PSC, Jordi Tort, ha recordat “la feina feta en el darrer mandat, en uns moments de dificultat econòmica, desafecció política i reptes complexes sobre els quals s’ha avançat i, avui, tenim una ciutat amb oportunitats i recursos i un ajuntament més transparent i proper, que practica l’escolta activa”. Tort ha assegurat que “la majoria absoluta no ens farà canviar el tarannà. Estem oberts al diàleg amb tots els grups, especialment amb els progressistes” i ha assenyalat que “som un partit renovat, adaptat als nous temps. Tenim un ajuntament pioner en participació i rendiment de comptes. Seguirem fent de Gavà una ciutat plural i inclusiva, al costat dels qui més ho necessiten”.

El portaveu d’ERC, Albert Massana, qui en el moment de prometre el càrrec ha viscut alguns moments de tensió amb Miguel Ángel Ibáñez, integrant de la Mesa d’Edat, perquè li ha fet repetir el discurs demanant-li que fes la promesa de “respecte a la Constitució explícita i expressa”. Aquesta situació s’ha produït perquè els integrants d’ERC havien afegit al seu parlament: “sense renunciar a l’autodeterminació i al govern republicà”. En el torn de paraula, Massana ha assegurat que “creixerem fins aconseguir majories democràtiques progressistes i republicanes i per construir el país que volem cap a la llibertat i la justícia social amb pas ferm i segur”. Massana ha destacat que “ja som la segona força i la única alternativa viable” i, després de defensar “una ciutat cohesionada, feminista i social” ha afirmat que “farem una oposició constructiva, amb propostes positives” i tot esperant que “la majoria absoluta socialista no sigui una trava per arribar a acords”.

Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de Ciutadans, ha assenyalat que “mantenim la mateixa voluntat de servei, convençuts que complirem amb les obligacions de representació que ens han confiat els gavanencs. Farem una oposició constructiva i defensarem un Gavà més just i sostenible, creant més oportunitats de futur per als joves i aturats, amb una policia de barri i uns serveis socials més preparats per respondre a les situacions que es presentin”. Ibáñez també ha afirmat que vetllaran per tal que “es respectin les lleis i que les institucions siguin un espai per a tothom quan alguns intentin imposar els símbols” i ha afegit que defensaran “tot allò que sigui justícia social” i es posicionaran “contra el malbaratament”.

Miguel Herrera, portaveu de Podemos, qui també ha estat “renyat” per Ibáñez quan ha promès el càrrec, en aquest cas perquè en la seva intervenció ha expressat el seu respecte a la Constitució en el marc de “la III República” ha recordat que “ja en el passat mandat, amb GSSP, hem treballat pel bé de la ciutat i que ara seguiran “amb el mateix ànim i esperit de treball”. Herrera diu que “hem aconseguit objectius, però no tots”, i que “seguirem lluitant per un Gavà més transparent i social, un camí que no serà fàcil davant la majoria absoluta del PSC”. Herrera afirmava que “mantindrem el nostre compromís amb la ciutadania i amb els nostres principis ètics i morals”.

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà, ha dit que faran “política constructiva, des del diàleg i el consens, amb les propostes programàtiques defensades durant la campanya”. Segons Casas “espero que, tot i la discrepància del debat i, davant una majoria absoluta, trobarem bons acords en els temes més rellevants per la ciutadania i també donarem veu a la gent. Seguirem defensant i reivindicant la llibertat d’expressió, els drets fonamentals i el cant a la llibertat. Estic convençut que trobarem bons acords sense mai deixar de banda la defensa dels drets fonamentals, així com la llibertat dels nostres presos i exiliats”.

Mónica Parés, portaveu del PP, ha estès la mà a Sánchez per “treballar pel bé de Gavà perquè aquesta és la grandesa de la política municipal i la prioritat és millorar la qualitat de vida de la gent”. Parés ha demanat “tarannà de consens, perquè les majories són prestades” i després d’admetre  “el context complicat que travessa el partit” ha afegit que “seguirem treballant des de la proximitat, la igualtat i el sentit comú per aquesta ciutat plural i solidària que ha estat exemple de convivència”.