Un moment de l’acte de constitució de La Xarxa Educativa de Gavà per a l'etapa de 0-3 anys
Un moment de l’acte de constitució de La Xarxa Educativa de Gavà per a l'etapa de 0-3 anys

Coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, es va constituir, ahir a la tarda la Xarxa Educativa 0-3 de Gavà. L’acte, celebrat a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal, va reunir representants de tots els centres educatius de la ciutat dedicats a l’educació de la petita infància.

L’alcaldessa, Gemma Badia, es va mostrar molt “contenta” de poder estar present en la creació d’aquesta xarxa “que crec que és molt necessària per tal de posar en comú projectes i de poder tenir una visió mes unitària o participativa de tots els sectors que actualment intervenen en aquesta etapa educativa”. L’alcaldessa va remarcar que “el 0 a 3 anys és una edat molt important en el desenvolupament del cervell humà” i va assegurar que “l’Ajuntament té la responsabilitat de cooperar amb la creació de la ciutat educadora amb la visió del nen i la nena de o a 3 anys” i per aixòinvertim coneixement i recursos per a les nostres escoles “. Gemma Badia després de donar per constituïda la xarxa va expressar el seu desig que “les properes trobades puguin ser el més enriquidores possible i que realment compartim i aprenguem tots i totes de l’experiència de la resta, que penso que és una cosa que cal”.

Participació i reflexió

La xarxa es constitueix en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat amb la voluntat de ser un espai comú per als professionals i equips d’atenció als infants i les seves famílies.

En aquest sentit, té l’objectiu d’establir canals de comunicació àgils entre els diferents centres, escoles bressol i llars d’infants de la ciutat. Esdevindrà així un espai de participació i reflexió conjunta des d’on es podrà generar una visió comuna dels infants, la criança i els rols parentals, posant en valor l’etapa 0-3 com a etapa educativa i incidir en els índexs d’escolarització.

A la xarxa s’hi han adherit tots el centres de Gavà que treballen per aquesta franja d’edat. En total, 7 escoles bressol i dues llars d’infants públiques, 2 col·legis amb aules de P2 i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Preçoc (CDIAP).

L’acte de constitució de la Xarxa Educativa 0-3 va comptar amb la participació de Xavier Gimeno Soria, docent a la Universitat de Bologna, doctor en Pedagogia, llicenciat en Psicologia i mestre d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Gimeno va parlar sobre la importància de l’etapa 0 a 3 anys i de l’acompanyament a les famílies des d’una visió comunitària.

La ponència va tenir el suport visual de l’artista gràfica de lettering Mercè Pedraza que va crear en viu paraules rellevants durant l’acte que van ser projectades en una pantalla de gran format.