Construcció d'un nou ambulatori a Gavà
La consellera, Alba Vergés, i l'alcaldessa, Raquel Sánchez, han confirmat la construcció del nou CAP

La construcció del nou CAP suposa una inversió de més de 10 milions d’euros dels quals 7,9 es destinaran a la construcció de l’edifici i la resta a la dotació del mateix.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha manifestat la satisfacció “per una bona notícia per a la nostra ciutat i llargament reivindicada com la construcció del tercer CAP per atendre les necessitats actuals i les d’una ciutat que continuarà creixent” i ha recordat que aquest projecte ja estava inclòs “en el Pla Estratègic Sanitari de 2010 i fins ara no ha estat possible posar-lo a l’agenda de prioritats de noves infraestructures sanitàries”.

L’alcaldessa ha destacat que aquest nou equipament “prestarà nous serveis als veïns i veïnes de Gavà, concentrarà la pediatria i l’atenció a la salut sexual i reproductiva de tot el municipi i també ens dotarem d’un punt de diagnòstic per la imatge amb radiologia bàsica i servei de rehabilitació”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que “la dotació econòmica per aquest nou equipament és de més de 10 milions d’euros. Amb aquest nou CAP potenciem l’eix vertebrador de la salut que és l’atenció primària amb un centre resolutiu que pot evitar derivacions sense oblidar que l’hospital de referència d’aquesta zona triplicarà la seva superficíe amb la construcció, ja en marxa, del nou edifici assistencial”

La Corporació Municipal ha rebut a la consellera Alba Vergés

La consellera ha estat rebuda per la Corporació Municipal, ha signat el Llibre d’honor i posteriorment s’ha reunit amb l’alcaldessa i càrrecs polítics i tècnics del consistori per concretar la futura construcció. La consignació econòmica per al CAP Gavà 3 es va aprovar per Acord de Govern el passat 29 d’octubre, en el marc dels encàrrecs d’actuacions d’infraestructura sanitària a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya. En concret, es destina una partida de 7.920.178 euros per a l’execució de les obres del nou ambulatori, que s’aixecarà en els terrenys que va cedir l’Ajuntament l’any 2010 al barri de can Ribes. Aquesta inversió es realitzarà en tres anualitats, entre 2021 i 2023.

El nou CAP permetrà reordenar la població de Gavà en tres àrees bàsiques de salut i a banda d’acollir tots els serveis bàsics de l’atenció primària, concentrarà la pediatria i l’atenció a la salut sexual i reproductiva de tot el municipi. Així mateix, dotarà Gavà de nous serveis: punt de diagnòstic per la imatge amb radiologia bàsica, i servei de rehabilitació que complementarà els existents als municipis de Viladecans i Castelldefels. També acollirà l’actual Centre de Salut Mental d’Adults del carrer de Sarrià.

Actualment s’ha iniciat un procés de revisió del projecte per part dels equips assistencials d’atenció primària i rehabilitació per tal d’incorporar, si escau, alguna modificació en funció de les necessitats actuals.

 

 

Terrenys on s’edificarà el CAP 3 Gavà

El tercer CAP de Gavà s’aixecarà, a partir de 2021, al barri de can Ribes, just darrera de la promoció d’habitatge públic de l’IMPSOL i a tocar de l’avinguda de Joan Carles I i del carrer de Sant Pere. La parcel·la, cedida per l’Ajuntament l’any 2010, ocupa una superfície de 5.285 metres quadrats. L’edifici comptarà amb 3.790 metres quadres, distribuïts en planta semisoterrani, planta baixa, i dues plantes pis.

Pas endavant per a la construcció del tercer CAP de Gavà
Imatge virtual del futur CAP Gavà-3

L’equipament complirà les ordenances reguladores del Pla de Ponent, que introdueixen l’obligatorietat d’incorporar mesures d’estalvi i eficiència energètica per a totes les edificacions actuals i futures, i la integració paisatgística en l’entorn. Amb aquesta darrera finalitat, s’aprofitarà el desnivell del solar per tal que la planta semisoterrani soterrani i la planta baixa tinguin accés directe al carrer, cosa que permetrà salvaguardar la visió del turó del Calamot.

La planta baixa s’enjardinarà amb espècies autòctones i es restituirà el perfil del terreny amb terres procedents de l’excavació. També es mantindrà la cota natural del terreny a la part superior del solar per minimitzar l’impacte paisatgístic. La zona d’aparcament només pavimentarà a les roderes i la resta es deixarà sense paviment per aconseguir un aspecte naturalitzat.

El projecte executiu, de l’empresa Llimona Ruiz Arquitectes, va obtenir la llicència d’obres a finals de 2010. El projecte estableix que la planta baixa aculli l’àrea de medicina general, la pediatria, l’atenció sexual i reproductiva, l’atenció continuada, el servei de diagnosi per la imatge i l’àrea administrativa.Per sobre de la planta baixa s’aixecarà un edifici de dues plantes, paral·lel al carrer. La planta primera acollirà l`àrea de Salut Mental per a Adults i l’àrea de Treball Social, mentre que la segona inclourà l`àrea d’Educació Sanitària.

La planta semisoterrani quedarà a peu del carrer, en aprofitar-se el desnivell de la parcel·la. Aquesta planta acollirà el servei de rehabilitació, així com vestidors, magatzems, sales de reunions i biblioteca.

El nucli d’accessos principals a l’edifici el configuraran dos ascensors i unes escales que separaran en dos espais diferenciats el gran finestral orientat a la ciutat que servirà d’espai d’arribada al CAP.