ICV-EUiA de Gavà demanarà en el ple de gener que la Generalitat no apliqui més retallades sanitàries

La declaració política que presentarà la formació rebutja l’euro per recepta i sol·licita al Departament que compleixi els seus compromisos amb Gavà

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra unida i Alternativa presentarà en el ple municipal de gener una declaració política on rebutja les retallades sanitàries aplicades els darrers dos anys pel govern de la Generalitat de Catalunya. El text es refereix explícitament a la polèmica mesura de l’euro per recepta i demana al Govern català que no presenti al·legacions contra la seva suspensió i que, de fet, deixi definitivament sense aplicació aquesta iniciativa. La declaració també demana al Departament de Salut que no apliqui més retallades pressupostàries en salut per garantir l’accés universal a la sanitat publica, i més concretament exigeix que es compleixin els compromisos amb Gavà que en aquesta matèria encara estan per implementar.

 

La portaveu de la formació ecosocialista a Gavà, Emma Blanco, considera que la suspensió de l’euro per recepta decretat pel Tribunal Constitucional és “una gran victòria de la mobilització ciutadana perquè els diferents moviments socials han sortir al carrer denunciant que aquesta mesura afectava a un dret fonamental, el de la salut, i havien demanat que es retirés”. Blanco entén que aquest és “un fet important” i que la Generalitat “ha d’estar a l’alçada de les demandes ciutadanes i per aquest motiu no ha de presentar al·legacions contra aquesta suspensió”. La regidora justifica també la petició de que es compleixin els compromisos sanitaris pendents a Gavà atès que “estava planificat un Centre d’Atenció Primària, ens han deixat sense urgències nocturnes en el municipi, i no tenim en el casc urbà cap farmàcia d’urgència les 24 hores”.

 

ICV-EUiA presentarà aquesta declaració política en el ple municipal de gener que es celebrarà el proper dijous 31 a la tarda.