Contractació per internet del servei de tele al Hospital de Viladecans
Hospital de Viladecans.

L’Hospital de Viladecans ha incorporat la contractació online del servei de televisió de les seves habitacions. D’aquesta manera asseguren que pretenen “oferir una millor assistència als pacients ingressats a al centre, ja que el servei de televisió es podrà contractar des de qualsevol dispositiu amb accés a internet des de la mateixa habitació”. A la vegada el nou sistema possibilita també que els familiars de la persona ingressada puguin fer la gestió de contractació des de fora de l’Hospital.

L’Hospital de Viladecans és el centre hospitalari de referència per als municipis de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent de Llobregat i excel·leix en cirurgia major ambulatòria (CMA), preoperatori online, integració d’especialitats i triatge d’urgències avançat, entre d’altres.

Acreditat com a hospital general bàsic d’aguts, el centre té com a hospitals de referència per a adults l’Hospital Universitari de Bellvitge, per a pediatria, l’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat) i per obstetrícia i pediatria, l’Hospital de Sant Boi de Llobregat.

L’Hospital de Viladecans pertany a la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS, juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent. Ha rebut el premi TOP 20 a la Gestió Hospitalària Global els anys 2015, 2016, 2018 i 2019, així com premis del Consorci Sanitari i Social de Catalunya (anys 2018 i 2019). Diversos dels seus serveis mèdics i quirúrgics també han rebut reconeixements per la qualitat de la seva assistència.

Cap a un nou Hospital

El 16 de juliol de 2018 van començar les obres de construcció d’un nou Hospital, a l’avinguda del Mil·lenari. L’actuació forma part del projecte d’ampliació i reforma del centre, que permetrà triplicar la superfície actual de l’Hospital. Amb la construcció del nou edifici, el centre passarà a tenir una superfície aproximada de 28.000 m2 i un aparcament de 6.000 m2.

El projecte ha estat elaborat pels despatxos d’arquitectura Sulkin-Marchissio i Ramón Esteve, que van resultar guanyadors del concurs d’idees per a l’ampliació i reforma de l’Hospital de Viladecans.