Controls a camions i furgonetes
La Policia Municipal de Gavà ha iniciat aquest dilluns la campanya.

La Policia Municipal de Gavà ha iniciat aquest dilluns una campanya rutinària de control als camions i furgonetes de la zona. Les revisions s’allargaran fins diumenge 10, amb l’objectiu de garantir un bon estat de les condicions tècniques o de seguretat dels vehicles.

La inspecció pretén controlar la velocitat, l’alcohol i drogues, les distraccions i els elements de seguretat passiva. També es tenen en compte altres aspectes com les característiques del vehicle (excés de pes, seguretat de la càrrega, possibles defectes tècnics), el temps de conducció i descans del conductor (tacògraf) i que la documentació del vehicle i conductor sigui la correcta. La campanya està coordinada des del Servei Català de Trànsit i es repeteix en altres punts del territori.

En la darrera campanya de control a camions i furgonetes, que es va realitzar al primer trimestre del 2018, es van detectar 2.948 infraccions en els vehicles inspeccionats, especialment referides a aspectes tècnics dels transports o a accions dels mateixos conductors, com ara l’excés de velocitat, el consum d’alcohol o drogues al volant.