Controls d’alcoholèmia i drogues a Gavà
Control policial, aquest matí, a l'Avinguda de Joan Carles I

La Policia Municipal, juntament amb els Mossos d’Esquadra, duen a terme, des d’aquest dijous, i fins el dimecres vinent, una campanya preventiva de controls “intensius” i “aleatoris” d’alcohol i drogues a carreteres i zones urbanes, coincidint amb la celebració del Carnestoltes. L’acció la coordina El Servei Català de Trànsit (SCT) que fa una crida fa una crida a la prudència en els desplaçaments per carretera i també consta de controls dissuasius, és a dir, en horaris de dia on sembla poc probable que es pugui conduir sota els efectes de substàncies estupefaents, però que resulten efectius, segons Pere Rivas, cap de la Policia Municipal de Gavà, “per detectar conductes que no s’ajusten a la legalitat”,

Segons el Servei Català de Trànsit, al 2021, l’alcohol i les drogues van representar el 5% dels factors concurrents en sinistres amb víctimes a les carreteres catalanes, és per aquesta raó, segons assegura Rivas, “la nostra presència és tant, o més important, per dissuadir que la persona que en acudir a un espai d’oci decideixi d’entrada agafar el cotxe”.

El Govern anuncia que es faran 356 controls de drogues i alcohol a la xarxa viària catalana amb la participació de 1.040 efectius, per tal retirar de les carreteres el major nombre de conductors amb alcoholèmia/drogues positius.

Al carnaval de Sitges, amb l’objectiu de coordinar els diferents efectius policials de seguretat i d’emergències que treballaran durant aquests dies, es posarà un centre de comandament avançat integrat pels diferents operadors d’emergències. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra activaran per primera vegada els drons per tal que des del centre de comandament es rebin imatges en directe dels diferents punts del dispositiu per tal de detectar possibles incidències i augmentar l’eficàcia i la rapidesa en la resposta policial. L’helicòpter dels Mossos d’Esquadra també s’incorpora en aquest operatiu policial.