Convenció de Tullianos 2022
Convenció de Tullianos 2022

Després de dos anys d’aturada forçada per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia, Gavà podrà recuperar la Convenció de Tullianos, o el que és el mateix la trobada amb diferents grups i fans del mític grup Jethro Tull. L’esdeveniment, que aquest 2022 suma ja la seva dinovena edició es fa aquest dissabte, 2 de juliol, en el marc de la Festa Major de Sant Pere. L’escenari serà el mateix dels darrers anys, l’Auditori Marc Grau del Parc del Mil·lenni i començarà a les 19 hores.

El Programa

Les actuacions arrencaran amb Cristóbal Vergara que, des dels 2003, no ha faltat mai per inaugurar la trobada. També actuarà Paco & Josing, banda integrada per socis dels tullianos i habituals a la cita. Un altra proposta serà la dels viladecanencs Los Restos de Morgan, amb un repertori de clàssics del rock, que havien hagut de tocar a la convenció del 2020 que es va haver d’anul·lar per la covid.

Els plat fort de la vetllada seran Florian Ophale & Robespierre, que faran un concert d’uns 45 minuts de durada amb temes propis inclosos en el seu nou àlbum. Val a dir, que Florian Ophale és un guitarrista alemany molt potent que ja ha estat a Gavà i ha acompanyat Ian Anderson, tant amb el grup com en els seus darrers projectes en solitari.

Finalment tocaran els Undertull fent versions de temes de Jethro Tull

Quasi 20 anys de convenció

La trobada de tullianos va néixer l’any 2023, de manera modesta, com una petita reunió de fans que va aplegar una trentena de persones vingudes de diferents indrets d’Espanya en una dinar al ja desaparegut restaurant Les Fonts de Bruguers.

A partir d’aquí el projecte ha anat creixent i s’ha convertit en referència europea amb la presència del propi Ian Anderson en diverses ocasions. Des de l’organització, Albert Villanueva reconeix que els fa “molta il·lusió poder reprendre aquest projecte”, però també admet que, tot plegat, “és difícil i el cost s’ha disparat amb la inflació”.

Podeu escoltar aquí l’entrevista sencera a Villanueva a Ràdio Gavà