tullianos

Aquest dissabte, 8 de juliol, se celebra una nova edició del festival Tullianos, una data molt especial perquè enguany fa 20 anys que un petit grup de gavanencs, encapçalats per l’Albert Villanueva, van decidir fer una convenció de seguidors de Jethro Tull, la banda britànica de rock progressiu liderada per Ian Anderson. L’esdeveniment ha anat creixent al llarg d’aquestes dues dècades fins a convertir-se en una cita imprescindible pels amants del grup, on ve gent d’arreu i que ha comptat amb la presència de gairebé tots els integrants de la banda.

Albert Villanueva, el president de l’associació de seguidors de Jethro Tull, assegura que “hi hauran records de la gent que va ser important per l’associació al principi, que després alguns per determinats motius s’han apartat una mica i han deixat pas a altres. Però està clar que, si hem arribat als 20, va ser perquè 5 o 6 persones a principis dels 2000, vam decidir tirar això endavant”.

En aquesta 20a edició, els artistes principals tornaran a ser exintegrants de Jethro Tull. D’una banda, Dee Palmer, teclista del grup a finals dels anys 70 i que va dirigir els arranjaments orquestrals de la banda. Als seus 86 anys ha accedit a formar part del Tullianos XX i a actuar-hi amb Stewart Wood. De l’altra, Clive Bunker, bateria original de la banda, amb el Lincoln Quartet. A més, el cartell d’enguany compta amb altres artistes i grups: Cristóbal Vergara, un habitual de la convenció; Etérea, un grup de Barcelona que s’apropa a la psicodèlia, i Paco, Josing & Friends. Respecte a aquests últims, Villanueva comenta que “el fet que Paco i Josing vinguin acompanyats, diu molt del que és Tullianos. Porten dos músics d’Anglaterra i un d’Itàlia, que han tocat en anys anteriors i que han decidit tornar-hi perquè es van sentir molt ben acollits”. Després de dues dècades de bagatge, el repte de futur és portar al bateria més mític de Jethro Tull, Barriemore Barlow, que de moment se’ls resisteix.

Enguany la convenció ha sortit del programa de festa major per passar a fer-se el cap de setmana següent. És important, doncs, que la gent sàpiga que els Tullianos no només no han desaparegut, sinó que continuen estant en molt bona forma. Estaran a partir de les set de la tarda a l’Auditori Marc Grau, amb tot preparat per gaudir de bona música, amb venda de samarretes commemoratives i amb servei de barra de bar, per ajudar a assumir els costos d’aquest esdeveniment gratuït.

Aquí podeu escoltar l’entrevista completa que Albert Villanueva ha fet al programa de ràdio “Amb G de Gavà”.

tullianos