Club Atletisme Gavà
Bernat Peso i Xavier Esteban, president d'ACCeDE, en el moment de la signatura del conveni

El Club Atletisme Gavà i l’ONG gavanenca ACCeDE han signat un conveni de col·laboració. L’entitat esportiva s’implicarà en la creació d’una escola d’atletisme a la zona de Gurage, un indret a uns 150 quilòmetres al sud-oest d’Addis Abeba, la capital d’Etiòpia.

Bernat Peso, president del club esportiu gavanenc, ens ha explicat que quan ACCeDE els van trucar i els van explicar el projecte “ens va fer molta il·lusió poder col·laborar perquè s’ajusta als nostres valors de vetllar pel benestar dels infants i assegurar drets fonamentals com ara l’educació, la salut o l’esport”.

L’escola estarà formada per infants d’entre 8 i 14 anys “amb circumstàncies de vida molt dures”. L’objectiu del projecte solidari és “utilitzar l’esport, en aquest cas l’atletisme, com una eina pel desenvolupament que ajudi a mitigar la seva situació”.

Peso ha volgut destacar que l’ONG els ho ha posat tot “molt fàcil, en realitat nosaltres anem de la seva mà perquè ells allà ja tenen el seu coneixement sobre el terreny i nosaltres només hem d’aportar els coneixements sobre atletisme que no tenen”. ACCeDE, doncs, posarà en marxa el projecte a Gurage i “nosaltres el que farem és donar suport tècnic als formadors que seran allà”. En principi aquest suport “el donarem en remot des d’aquí, però també està previst que alguns entrenadors del club viatgin allà per portar a terme entrenaments amb els infants de l’escola, fer clínics i campus, i sobretot per completar sobre el terreny la formació que farem des d’aquí amb cursos pels entrenadors on ensenyarem com ha de ser la metodologia de treball”.

El Club Atletisme Gavà “s’havia implicat anteriorment en projectes solidaris però només de manera puntual, aquesta és la primera vegada que ens hi fiquem en un projecte solidari a mig i llarg termini”. A més, aquesta col·laboració també es pot llegir, segons Peso, en terminis d’intercanvi amb la ciutat, ja que “nosaltres ens aprofitem de moltes coses que ens aporta Gavà, per exemple espais com ara La Bòbila, i sempre hem volgut retornar-li a Gavà tot el que hem pogut i, per tant, fem les coses intentant que la ciutat en surti beneficiada”.