Convocada una concentració contra la guerra
Una pancarta, a la façana de l'Ajuntament, rebutja la guerra

Gavà se suma, aquest dimarts, 1 de març, al clam del municipalisme català donant “suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau. Amb aquest afany s’ha convocat una concentració ciutadana a les portes de l’Ajuntament, a partir de les 19 hores, convocada per la Federació de Municipis de Catalunya.

L’ens assegura qualifica de “crim de guerra” l’atac “injusticat” de les forces russes i “sense precedents en territori europeu”, que comportarà “conseqüències humanitàries, econòmiques, polítiques i ambientals, sobre Ucraïna, Europa i també a escala mundial, alhora que posa fi a anys d’esforços per trobar una solució pacífica al conflicte de la regió ucraïnesa de Donbas”.

Federació de Municipis de Catalunya afirma que “la societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes” i defensa que “la diplomàcia ha de ser la via de resolució dels conflictes”.

És per això que exigeixen “el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa” i “retrobar el diàleg per a la construcció de pau”.

Apel·len a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a “adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió i ens solidaritzem amb el poble ucraïnès davant d’aquest atac, i especialment amb la ciutadania d’origen ucraïnès que resideix en els nostres pobles i ciutats”.

La Federació de Municipis de Catalunya se suma així a la declaració realitzada per altres entitats municipalistes com la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya en defensa de la pau.