Les coques amb més sortida són les tradicionals de brioix amb crema

El Gremi de Pastisseria de Barcelona afronta amb molt bones perspectives la Nit de Sant Joan. Segons les seves previsions, esperen vendre més de 1,8 milions de coques artesanes en tota Catalunya, superant així la xifra de l’any passat. El gremi avança que “els preus es mantenen estables perquè l’electricitat s’ha moderat i els pinyons són més barats que fa un any” i que el fet que “la festa caigui a l’inici d’un cap de setmana amb bon temps fa pronosticar unes vendes molt bones”.

El Gremi reivindica les coques artesanes perquè tot i admetre que no poden competir “amb els preus de les coques industrials” asseguren que “el valor de les coques de pastisseria és l’elaboració artesanal, la matèria primera de qualitat –farina, mantega, llet, ous i sucre-, les fermentacions llargues i l’absència de conservants, fet que provoca que s’hagin de consumir en dos o tres dies”.

Les més demanades

El gremi confirma que les coques amb més sortida són les tradicionals de brioix amb crema per sobre i les farcides de nata, trufa o crema. Les menys demandades, sobretot pel jovent, solen ser les coques amb fruita confitada. Però les tradicions també donen peu a innovar i proposar novetats que puguin satisfer els nous hàbits de consum i, en aquest aspecte, hi ha fleques que oferiran coques com ara la Lemon Pie de llimona i merengue o la Mediterrània de crema i maduixes per sobre