Cor Tornaveu
Imatge dels actuals integrants del Cor Tornaveu (Imatge: cortesia Xavi Pardo)

El Cor Tornaveu oferirà un concert als baixos del Museu de Gavà el proper 10 de juny a partir de les 19:00 hores. El concert presenta un important canvi de format respecte als anteriors del cor ja que, tal i com ens explica el director de l’entitat, Xavi Pardo, “incorporem piano i guitarra al concert i hem deixat enrere el tradicional cant a capella. Algunes cançons sí que es faran només amb veu, però la immensa majoria aniran acompanyades d’aquests instruments, i algunes fins i tot amb violí i percussió, el que dona una dinàmica més gran a la cançó”.

Aquest canvi de format va ser una proposta personal de Pardo basada en que “així tot és més fàcil ja que, d’aquesta manera, es treu pes a les veus, ja que si no hi ha instruments les mateixes veus han de fer d’instruments. Això ens permet centrar-nos més en la cançó en sí mateixa”. El problema d’optar per aquest format, segons el director del cor, és que “això requereix fer partitures o buscar-les, i això requereix un gran temps perquè s’ha de fer tot de nou”. De fet, “dels 10 temes del concert hi ha només dos que ja els havíem fet anteriorment, la resta són nous”.

Pel que fa la repertori, Pardo no dubta en qualificar-lo de “sobretot modern, tenim per exemple una d’Ed Sheeran o una rumba, són cançons modernes i actuals, i d’aquesta manera ens anem una mica del cant tradicional coral i anem a buscar més el pop i el rock”.

Pardo és director del cor des del gener de 2023, però aquesta és la seva segona etapa com a director del grup ja que havia estat anteriorment cinc anys dirigint l’entitat i després ho va deixar. Un dels primers objectius que es va marcar Pardo en agafar la direcció del cor va ser “recuperar més cantaires i incorporar-ne de nous, un objectiu que he pogut complir perquè quan vaig entrar eren 6 i ara ja arribem a 12”.

Un altre objectiu que es va marcar va ser ”fer més concerts més enllà dels típics que fem cada any com per exemple el de Santa Cecilia i el de final de curs. De moment ja tenim aquest del 10 de juny i també estem a punt de tancar la data d’un altre concert amb una coral de Barcelona que es farà allà, i és que també vull que els concerts es facin tant a Gavà com fora de Gavà”.

El tercer objectiu està directament relacionat amb el concert del juny perquè Pardo vol “renovar repertori, que sigui una mica més modern i actual. Vull buscar cançons conegudes, que sonin per la ràdio, perquè ens volem apropar a gent més jove i volem fugir una mica del que és una coral tradicional”. És precisament per aquest motiu que “ara ens fem dir Cor Tornaveu i no Cor de Cambra Tornaveu, que és una denominació molt clàssica”.