Creada la Taula per la Sostenibilitat Ambiental de Gavà
Creada la Taula per la Sostenibilitat Ambiental de Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presidit avui la constitució de la Taula per la Sostenibilitat Ambiental de Gavà. Un espai que neix amb la voluntat d’afavorir el treball conjunt entre l’Ajuntament i les entitats públiques i privades, així com la coordinació amb altres administracions i agents externs o supralocals.

La Taula es configura així com un instrument de participació i intercanvi, on representants de la ciutadania, entitats, empreses, comerços i diversos agents s’impliquen i es corresponsabilitzen en la lluita contra el canvi climàtic. Un cop finalitzada aquesta primera reunió, l’alcaldessa ha volgut destacar: “La bona predisposició de tots els agents que participen en la taula. Una taula que es constitueix amb una voluntat de treball conjunt. Fruit d’aquesta voluntat s’han format tres comissions, interrelacionades entre elles, que ens permetran tractar els diferents temes per separat i amb diverses perspectives per poder arribar a conclusions constructives”.

 Les tres comissions creades

  • Canvi climàtic on s’inclou les afectacions directes que es deriven com ara la regressió de les platges.
  • Economia circular on s’engloba la gestió dels residus i oberta a la participació dels comerços.
  • Urbanisme, territori i habitatge. En aquesta comissió poden participar entitats ecologistes i de joventut.

Gemma Badia ha assegurat que “el més important d’aquesta taula és la mirada cap al futur, el tarannà de col·laboració i les ganes de voler trobar entre tots i totes una conclusió positiva que ens ajudi a treballar per arribar a definir eines que siguin constructives per la nostra ciutat”.

Finalment, Badia ha afirmat que “tots els que estem en aquesta taula volem tenir una Gavà molt més sostenible. En aquest sentit, tenim tot un camí per recórrer d’ara endavant. És molt positiu poder escoltar totes aquelles inquietuds que són divergents i poder-les convergir amb solucions per a la nostra ciutat”.

Composició

La Taula compta amb representació de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, d’entitats ecologistes, de l’Associació de Defensa Forestal, de la Xarxa d’Escoles Verdes, del col·lectiu de joves de La Casa Gran, de l’Associació de la Gent Gran, de representats d’associacions veïnals, del teixit associatiu, del teixit empresarial i del teixit comercial, i representació dels grups polítics municipals.

Els i les membres de la Taula, que es reuniran trimestralment, definiran un pla de treball conjunt, prenent com a referència els plans i accions desenvolupats per l’Ajuntament en matèria de sostenibilitat i de mitigació i adaptació. Serà la base per estudiar la implementació de línies estratègiques i avançar en la identificació d’accions coordinades.

A la Taula per la Sostenibilitat Ambiental de Gavà també podran participar administracions o organismes supramunicipals, segons els temes a tractar. Entre ells els consorcis del parc Agrari del Baix Llobregat, d’Espais Naturals del Delta i del Parc del Garraf; Muntanyes del Baix, Institut Agrícola Sant Isidre, Àrea Metropolitana de Barcelona i Diputació de Barcelona.