Creu Roja
Els voluntaris de Creu Roja, aquest matí al Carrefour de Barnasud

Creu Roja organitza avui divendres, 3 de setembre, i demà dissabte 4 un recapte de material escolar per ajudar a les famílies en risc social. L’acció es porta a terme al supermercat Carrefour del centre comercial Barnasud, ja que es fa en col·laboració amb la Fundación Solidaridad Carrefour.

Es tracta d’una campanya que es desenvolupa a nivell estatal per aquestes dates, o la darrera setmana d’agost o la primera de setembre, per ajudar a les famílies en uns moments en que l’inici del curs escolar suposa un sobreesforç econòmic brutal que moltes o no poden o els hi costa d’assumir. De fet, Carrefour dona a nivell nacional 121.000 euros a Creu Roja independentment del que l’organització recapti avui i demà en els seus centres.

Lorena Rabal, tècnica de Creu Roja Gavà, ens ha explicat que “aquest és ja el tretzè any que fem aquesta campanya en col·laboració amb Carrefour, i tot el material escolar que recaptem, en aquest cas, el destinarem a famílies amb pocs recursos de les que tenim detectades aquí a Gavà, Castelldefels i Begues”. Rabal adverteix que la seva estimació apunta a que “el nombre de famílies que necessiten aquest ajut anirà en augment degut a l’afectació econòmica que ha tingut la pandèmia, i aquí calculem que entregarem material escolar aproximadament a uns 150 infants”.

Els voluntaris de creu Roja instal·lats a Carrefour acceptaran tota mena de material escolar nou, des de “bolígrafs, llapis, gomes, o quaderns, fins a regles, retoladors, estoigs, motxilles, compassos, o maquinetes”. El funcionament intern de la campanya funciona de tal manera que, “quan tenim ja tot el material, Carrefour ens fa una mena de llista de la compra, ens ho comptabilitza tant en import com en un llistat del material que hem recollit”. També cal destacar, en relació a la donació de 121.000 euros que fa Carrefour, que “aquests dines ens els dóna no en efectiu, sinó també en material escolar, i el més habitual és que ens comprin motxilles perquè és el producte més car i, per tant, és el que la gent menys ens compra”.

La donació de material escolar es pot fer en el mateix horari d’apertura del Carrefour, és a dir, des de les 10:00 hores i fins les 21:30 hores.