crida a anar a votar
ERC fa una crida a anar a votar el 23J (Imatge: ERC)

Esquerra Republicana de Gavà (ERC) fa una crida a anar a votar en les eleccions generals del proper 23 de juliol. Els republicans creuen que en aquestes eleccions al Congrés i el Senat “ens hi juguem molt, especialment els catalans, ja que tots hem vist com certs partits centren la seva campanya en eliminar qualsevol tipus de justícia social, drets fonamentals i nacionals, centrant-se, especialment, en atacar el català i Catalunya”.

El 23 de juliol, asseguren des d’ERC, “és imprescindible mobilitzar-nos per defensar la llibertat, la independència i la justícia social. Cal, més que mai, anar-hi, anar-hi i anar-hi, perquè ens hi juguem tant que ens ho juguem gairebé tot. Tot allò que som i tot allò que hem aconseguit”. Entre tots aquests avenços que, segons els republicans, estan en perill, citen a tall d’exemple “la defensa de la immersió lingüística i el model d’escola catalana; la llibertat dels presos polítics i l’eliminació del delicte de sedició del Codi Penal; una llei d’habitatge; apujar el salari mínim i les pensions; o els drets de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+”.

En referència a la possible arribada de la dreta al poder, Esquerra destaca que “la millor manera de plantar cara al feixisme és el vot a l’independentisme d’esquerres, és el vot a Esquerra Republicana. Si d’Esquerra depèn, la dreta mai governarà enlloc. Però el vot republicà no només és útil per bloquejar el bloc de la dreta extrema i l’extrema dreta, sinó que també és la millor garantia per corregir governs d’esquerres massa acomplexats per defensar els drets socials, nacionals i democràtics”.

Aquí és precisament on des d’ERC també critiquen al PSOE en afirmar que “cal fer una crida massiva a les urnes no només davant d’una dreta extrema i una extrema dreta sense escrúpols, sinó també d’un PSOE cada vegada més temptat d’abstenir-se per permetre un govern del PP. Un PSOE que no té, si no és amb la força d’Esquerra i EH Blidu, voluntat de transformació democràtica. Un PSOE que passa pel País Valencià i ignora deliberadament la censura de la nostra llengua. Un PSC que no dubtarà a girar-se d’esquena a Catalunya si en depèn la unitat d’Espanya”.

Els republicans conclouen demanant directament el vot per la seva formació assegurant que “per defensar-nos, per defensar Catalunya, per defensar el sistema social, econòmic i cultural català, s’ha de votar a Esquerra Republicana de Catalunya”.