Crida ciutadana per donar sang
Crida ciutadana per donar sang

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als ciutadans a donar sang “abans de marxar de vacances” ja que han vist decaure en un 20% les reserves comparativament amb l’any passat. El banc precisa que la forta calor podria ha ver estat la causa que hagin baixat les donacions i assegura que calen 20.000 donacions de sang per atendre els malalts i accidentats, el que vol dir unes 800 donacions diàries.

A Gavà, el vehicle mòbil encara tardarà algunes setmanes a visitar-nos, però cal recordar que es pot donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya i a les més de 4.000 campanyes mòbils

En aquests moments es disposa de sang per 7 dies, quan la situació òptima és que n’hi hagi per 10. Dels grups més sensibles, els negatius, només hi ha sang per 2 dies de B – i per 3 dies l’A -.

Això fa que s’arribi a l’agost amb nivells baixos de reserves, especialment dels grups negatius.

Donar sang durant les vacances

Tot i que la campanya, “Aquest estiu, anima’t a donar sang” que es va iniciar el 15 de juliol passat, el Banc de Sang i Teixits també vol facilitar les donacions durant les vacances. Així ha organitzat més de 4.000 campanyes mòbils en diferents municipis i també a espais d’estiueig com càmpings.