El portaveu de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), Miguel Ángel Ibáñez, ha demanat la convocatòria d’eleccions autonòmiques. Ibáñez assegura que “Puigdemont ha de reconèixer que no té al darrere a la majoria dels catalans i ha de convocar eleccions autonòmiques, eleccions de veritat, eleccions legals amb la garantia democràtica que han de tenir i amb el recolzament de tota la legalitat vigent”.

Ibáñez ha estat molt clar en destacar que “posar urnes sense garanties, sense cens, totalment controlades per un sector minoritari de la societat, només porta a la divisió i a l’enfrontament entre la societat, per tant demanem sentit comú, demanem legalitat, i demanem que es posin les urnes, les de veritat, aquelles a les que ells tenen por perquè saben que no tenen al darrere a la majoria dels catalans”.

El portaveu taronja ha aprofitat per criticar Carles Puigdemont, de qui ha dit que “el seu únic objectiu és la independència, tal i com hem comprovat en una entrevista recent, i aquest objectiu el vol assolir dividint i separant la societat”. Ibáñez ha citat a Albert Rivera quan ha recordat que “per dialogar el que hem de fer és aturar aquest cop a la democràcia”.