CuEmE 2020-2021 a Gavà

L’Ajuntament de Gavà ha rebut aquest matí els escolars de cinquè de Primària de l’Eramprunyà  que enguany treballaran a l’aula el CuEmE, un programa que té per objectiu fomentar els valors associats a l’emprenedoria a través de la creació d’una cooperativa. Avui, els petits han presentat els estatuts i l’acta de constitució a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i han tingut l’oportunitat de trobar-se amb a l’alcaldessa Raquel Sánchez per exposar-los la seva idea.

Una de les classes ha triat com a nom “l’Eramprunyà inventa” i l’altra “Cor Emprenedor”. Ambdues seguiran una metodologia de treball on els alumnes desenvoluparan la fabricació i venda d’un producte i escolliran els equips directius, de manera que tot el procés que fan és 100% real com si fos una empresa real. Durant el curs crearan elements amb material reciclat com punts de llibre, porta espelmes i guardioles amb ampolles de plàstic que un cop acabats els vendran en una parada a la Rambla el dia de Sant Jordi. Amb els diners aconseguits una part es donaran a un ONG encara per determinar una altra part serà per desenvolupar algunes activitat d’oci.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha rebut els estudiants i després de felicitar l’escola per seguir materialitzant la idea ha assegurat que “es tracta d’un projecte molt interessant que impulsem des del Consistori i la Diputació i que permet treballar els valors de l’economia social i cooperativa i el treball en equip i, a banda de la producció, el fet de fer un retorn social amb l’aportació de part dels guanys a una causa social”.

La directora de l’escola l’Eramprunyà, Adela Fernández, ha explicat que “després de vàries edicions la valoració del resultat de la iniciativa resulta molt satisfactòria per al professorat com per alumnat i famílies fins al punt que els cursos de terra i quart tenen ganes d’arribar-hi per portar-lo a terme Fernández destaca els valors que es treballen com a competència social, que fa que l’alumnat desenvolupi capacitats de poder planificar, treballat en equip, el respecte als companys, la convivència ser autònoms alhora de de prendre decisions que són molt importants no només a nivell curricular sinó també com aprenentatge personal pel seu futur, per la vida en general”.