Cuina tradicional i productes de proximitat, claus de l'èxit
El chef i propietari del restaurant Major 36, Manel Armengol, va rebre ahir el reconeixement

El xef i propietari del Restaurant Major 36 va rebre ahir l’acreditació com el segon millor restaurant del Baix Llobregat i l’Hospitalet de l’Associació de Gastronomia i Turisme.

La guia reuneix 50 restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència.

En la guia han estat seleccionats 6 restaurants de Gavà : Mar de Pins, Torreón, Les Marines, l’Ermita de Brugués, Major 36 i l’Anhel i d’aquesta selecció, dos es troben en el rànquing dels 10 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet: el Major 36 en segon lloc i l’Ermita de Bruguers que ocupa el cinquè lloc.

Manel Armengol va rebre aquest guardó amb “una gran sorpresa, no sabia que la guia tindria un rànquing i estem molt contents perquè suposa un reconeixement a allò que fem”.

Per a Manel Armengol ha estat fonamental al llarg de la trajectòria del restaurant, que aquest octubre farà 33 anys que va obrir portes, “treballar amb productes de proximitat: pots tenir un local més maco o una ubicació millor però la gent cada dia té més interés en saber d’on ve el producte que menja i és més sensible amb l’entorn, nosaltres això ho hem tingut clar des del principi”.

A l’èxit de la cuina del Major 36 hi ha contribuït “la feina dels pagesos que lluiten cada dia per fer el millor producte, que busquen la varietat amb molt esforç. Crec que aquesta feina s’ha de posar en valor perque nosaltres necessitem gent que comparteixi la mateixa inquietud, ens necessitem mutuament”, explica Manel Armengol.

El xef del Major 36 defineix la seva cuina com “tradicional, recuperada i modernitzada a base de plats típics, de guisats, de rostits… Potser durant un temps això ha estat una mica “demodé” però nosaltres hem sigut fidels a la cuina tradicional”. Entre els plats que mai falten a la seva carta destaca “la cua de bou i el pollastre rostit a la catalana amb prunes i pinyols però tenim una carta amplia i variada”.

La guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet es pot comprar aquí, el preu es de 15 euros.