Gavà s’ha submergit aquest cap de setmana de la cultura japonesa amb la celebració del Sakura Fest. L’esdeveniment, que vol aglutinar tots els elements i col·lectius que formen part de la cultura “otaku”, ha sumat la segona edició amb un increment exponencial d’activitats, participants i assistents.

La inauguració del certamen va tenir lloc divendres, amb un concert de la banda local The Wild Challengers, interptretant versions musicals d’anime. Per la seva banda, l’Espai Maragall  va acollir la projecció “El tiempo contigo”, de Makoto Shinkai, un dels clàssics de l’anime japonès i es va poder gaudir d’un taller de sushi a MercaGavà.

El dissabte es van fer diferents tallers: de cuina japonesa al Mercat de pagès; de ball ParaPara -la dansa tradicional japonesa-, de dibuix a La Casa Gran; i un taller d’escriure el teu nom en japonès a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Taller de postre japonès

Altres propostes van ser un show cooking de postres japonesos a la plaça Major, i, a La Casa Gran una master class de manga, un torneig de Dragon Ball FighterZ i la projecció de capítols de les sèries d’anime Sakura “Caçadora de Cartes” i “Guardians de la nit”.

El diumenge es van concentrar la majoria d’activitats. A l’escenari gran al parc de la Torre Lluc van actuar les Younenki i la Kame Band, amb versions de cançons d’anime;  exhibicions de Kpop i d’Idol i concurs de Cosplay.

Actuació de Younenki

El Jardí del Museu va acollir un taller de Kokedama, una exposició de bonsais de Vivers Barri, un jardí japonès a càrrec de l’alumnat del PFI de jardineria de l’Institut El Calamot i una exhibició d’Haikido. A més, es van poder assaborir diferents productes de la gastronomia japonesa amb comerços i restauradors de la ciutat.

A l’escenari petit de la plaça Major, es van fer concerts i exhibicions de cosplay, Karaoke i random de Kpop i, a La Casa Gran van tenir lloc xerrades relacionades amb el manga i l’anime. D’altra banda, dissabte i diumenge els i les grafiteres de Gavà estaran pintant grafits al passatge de la Rambla.

Pel que fa a les exposicions, a La Casa Gran es van poder veure obres l’alumnat del curs de manga de Raul Grabau i de l’Escola de pintura Francisco Valderrama,  i la mostra de l’artista urbà Kopisuno.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui no es va voler perdre la festa, va destacar “el gran èxit de públic assolit, sobretot de gent jove de la ciutat i de fora, que són fans d’aquesta temàtica i que tot sovint per accedir a aquesta oferta han d’anar a fires pagant o bé tenen l’accés restringit. Aquí l’entrada és lliure i oberta en un ambient festiu que ha omplert la Torre Lluc, la plaça Major i l’Illa. Està clar que el Sakura Fest, amb només 2 anys, s’ha consolidat com una gran cita del nostre calendari d’actes de ciutat”.