xerinolis

Un any més, la festa major de Sant Pere ha comptat amb una de les màximes representacions de la cultura popular gavanenca: la cercavila Xerinolis. Al voltant de dos quarts de set de la tarda de diumenge, les diferents entitats participants es concentraven a la plaça Balmes i es preparaven per iniciar el recorregut mitja hora després. La comitiva va passar pels carrers de Sant Pere i dels Màrtirs del Setge de 1714 i per la rambla de Maria Casas, aturant-se en diferents punts perquè tothom pogués fer els seus balls i actuacions.

El Xerinolis va estar encapçalat pels Sonaquetomba que, com sempre, van fer molt de soroll amb els seus timbals, animant sense parar als gavanencs i gavanenques que acompanyaven la cercavila caminant o des dels balcons.

Seguidament, hi anaven l’Agrupacio de Gegants i Gegantons, amb la participació, per segon any, dels gegantons del Joan Salamero. Els seguien els Castellers de Gavà, els integrants de l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia, que portaven la campana de Sant Pere, la Unió Muntanyenca Eramprunyà amb la Cuca Mallola, i els Bastoners de Gavà. Tancaven la comitiva les bèsties de la Companyia General del Foc, amb el flamant nou Brumot com a estrella de la festa.

xerinolis

Al Xerinolis també hi van participar l’Esplai el Mamut amb els timbalers Set de Ritmes, l’Esbart Brugués, els Grallers l’Anguila de Gavà i també els Geganters de Castelldefels, que van ajudar a portar els gegants i a fer pinya en l’actuació castellera de la Torre Lluc.

Aquest espai va tornar a ser l’escenari pels balls de lluïment final de totes les entitats participants. Envoltades de gavanencs i gavanenques, van mostrar les seves habilitats i van tornar a ser dignes i fidels representants de la cultura popular de la nostra ciutat.