L’escola d’educació especial Maria Felip ha tornat a organitzar el seu festival de final de curs després d’uns anys aturat a causa de la pandèmia. I ho ha fet a l’Espai Maragall, reprenent el fil conductor que tenien pensat quan el van haver de suspendre: la cultura i l’art urbans. Lupe Carreras, directora del centre, explica que “aquest és un festival que va quedar una mica aparcat perquè, l’any de la pandèmia, l’anàvem a fer sobre vida urbana i art urbà, i no vam poder continuar-lo. Hem rescatat algunes de les imatges i hem refet algunes de les actuacions, i aprofitem aquella idea amb els nous alumnes, els que ja hi eren i algun que ja no hi és, però que també apareix… i així fem un recordatori d’aquell any”.
L’espectacle ha consistit en una sèrie d’actuacions musicals combinades amb imatges gravades en vídeo, en les quals hi han participat les famílies i els professors i professores. A més, el festival serveix a l’equip docent per treballar diferents continguts a partir d’un eix temàtic, així com per incidir en aspectes importants per a l’alumnat, com la memòria i, sobretot, la socialització. “El tema de la vida urbana ens convida a aturar-nos, mirar al nostre voltant i veure tot el que tenim al voltant, que, de vegades, amb les presses del dia a dia, no ho fem”, assegura Carreras.
La directora també creu que la preparació del festival amb infants i joves d’educació especial “és un període bastant intens a l’escola, com ho és a tota la resta de centres educatius. A nosaltres ens influeix especialment el canvi de rutines i dinàmiques, però en general s’ho passen molt bé, i alguns alumnes volen participar en totes les actuacions”.
Efectivament, l’entusiasme d’alumnes i professorat s’ha deixat notar sobre l’escenari. I això s’ha transmès al pati de butaques, on les famílies i la resta de públic han aplaudit amb molta força l’espectacle.