fotografia

L’Agrupació Fotogràfica Gavà torna a organitzar el seu curs d’iniciació a la fotografia. En aquesta ocasió tindrà lloc tots els dimarts entre el 20 de febrer i el 16 d’abril, en sessions de dues hores de 19:00 a 21:00, el que farà un curs total de 18 hores de durada. Entre els conceptes bàsics que s’impartiran hi ha “la composició, l’ISO, la velocitat, o el diafragma”, tal i com ens explica José Miguel Velasco, president de l’Agrupació Fotogràfica Gavà.

El curs està orientat a gent que no té molts coneixements de fotografia, però també és un curs que vol arribar a “algun soci de l’agrupació que està començant ara i també a altres que tenen més coneixements però que volen recordar una mica alguns paràmetres que potser no els tenen molt dominats”.

En el curs hi ha un màxim de places d’unes 25 persones, una quantitat que se sol omplir perquè “hem fet moltes vegades el curs i normalment la resposta de la gent és molt bona, fins i tot alguns anys l’hem fet dues vegades, així que és un curs que hem organitzat moltíssimes vegades i, fins i tot, algunes persones els hi agrada tant el que aprenen que s’acaben fent socis de l’agrupació”.

L’entitat vol amb aquest curs promocionar l’art de la fotografia, i especialment “ens agradaria atreure a gent jove perquè, tot i que a l’agrupació hi ha gent jove, no en tenim molta”. A més, el curs es fa amb càmeres reflex “i els expliquem tots els paràmetres d’aquestes càmeres. Sabem que avui dia tothom utilitza els mòbils, i de fet n’hi ha de mòbils que tenen unes lents molt bones, però si vols ser creatiu i composar imatges has d’anar a parar a una càmera reflex a un nivell més avançat perquè amb les mòbils no pots fer segons quines coses”.

El curs no és només de teoria, i en algunes sessions els alumnes sortiran a llocs de Gavà “com per exemple la zona de la Rambla o la del Parc del Mil·lenni per posar en pràctica tot allò que han après a les classes teòriques”. Les classes de teoria es faran a la seu de l’Agrupació Fotogràfica Gavà, que és a la Rambla Vayreda 68, 2ª planta. De fet, és en la mateixa seu de l’entitat on els interessats poden adreçar-se per formalitzar les inscripcions al curs, que té un cost de 50 euros. Per fer-ho, poden anar qualsevol dimarts o divendres de 18:00 a 20:00 hores.