Vídeo: Juanjo Carrasco / Lluís Martinez


Dani Comas: “Guanyar el desè Mundial és tot un orgull perquè mai havia imaginat que podíem arribar fins aquí”

El gavanenc acaba de conquerir el seu desè Mundial de biketrial

Ens trobem amb Dani Comas en un dels seus principals escenaris d’entrenament: el bosc de darrera del Parc de Bombers de Gavà. Allà, protegit per l’espessa arbreda, el ciclista gavanenc troba un dels pocs llocs propers on el terreny és adient per la pràctica del biketrial. Gegantines formacions rocoses que s’amunteguen aquí i allà i que serveixen a Comas per preparar-se pels seus reptes. Precisament ara que acaba de conquerir el seu desè Mundial de biketrial, li preguntem per les motivacions que té un esportista com ell, amb un palmarès que molts pocs esportistes poden exhibir –o cap: hi ha algun que hagi guanyat deu Mundials en la seva disciplina esportista? Sense dubtar-ho, Comas ens assegura que “és complicat trobar motivacions, cada dia costa més no la competició sinó sortir a entrenar, el dia a dia és el més difícil”.

 

Comas es presenta a la cita amb la seva inseparable bicicleta de biketrial perquè l’hem de gravar una mica i fer-li fotografies. Després de parlar una estona amb ell comença el show i tant ell com la bici es fonen en un sol objecte que, de manera harmoniosament sorprenent, puja i baixa per les pedres, exhibint un control i un equilibri forjat amb els anys de pràctica. Comas ens explica també com ha estat de complicat aconseguir aquest desè Mundial tenint en compte especialment la injusta penalització que el jurat li va imposar en la primera de les dues proves, la disputada a Igualada. Allà, tot i que Comas va guanyar amb claredat als seus adversaris, la denúncia de l’anglès Ben Savage, acusant-lo saltar-se l’ordre de competició, li van fer perdre 10 punts, relegant-lo a la segona plaça per darrera del txec Vaclav Kolar. Comas va emetre una queixa que no va prosperar i és que segons va argumentar, ningú li va comunicar aquest fets, raó per la qual no va tenir oportunitat de defensar-se. Sense tenir en compte aquest entrebanc, Comas assegura que “guanyar el desè Mundial és tot un orgull perquè mai havia imaginat que podíem arribar fins aquí, i crec que culmina un grandíssim palmarès”. Comas fa una valoració molt positiva d’aquest títol especialment tenint en compte que “la meva intenció inicial era passar-ho bé i divertir-me, i de fet no vam seguir molt les pautes d’entrenament, per tant m’ha costat moltíssim”.


Comas ha estat convidat ara a diverses competicions internacionals per acabar la temporada, i ens avança que “la meva motivació de cara a l’any vinent és superar reptes i mirar d’establir nous rècords”. Amb un historial com el seu i amb aquesta declaració d’intencions, de ben segur que a Dani Comas encara li queden moltes alegries per endavant.