pedregada

La biblioteca Josep Soler Vidal ha acollit la presentació de l’òpera prima de l’autor David Sánchez Pacheco, un alcoià professor de llengua i literatura catalanes a l’institut Torre Roja de Viladecans. La Pedregada és el títol d’aquesta obra teatral que tracta “sobre tot allò que passa en una nit en què se celebra un aniversari, el de l’Oriol, que vol comunicar als seus pares una notícia: que no és Oriol, sinó Llibertat. És a dir, explica el trànsit de gènere d’una persona de noi cap a noia”, explica Sánchez. En el llibre surten quatre personatges, un pare, una mare, un fill i un amic de l’institut, i cadascun d’ells representa els temes o les preocupacions pròpies de l’edat, o de la condició social, paternal o estudiantil. Segons l’autor, “és una obra que no té filtre, ni moral, ni ètic, ni lingüístic. Es juga molt amb el llenguatge, hi ha jocs de paraules, referències a altres temes de la literatura i temes socials, com la transsexualitat, la pèrdua, l’Alzheimer, la recerca de desitjos… ha tingut molt bona acollida”.

Tan bona acollida que La Pedregada ha guanyat el premi Ciutat d’Alcoi Pep Cortés, un premi que té 50 anys de vida i que ha guanyat gent com Isabel Clara Simó, Jordi Casanovas, Guillem Clua o Sílvia Navarro, persones de primer ordre en el món del teatre i la literatura. Ara s’ha donat a conèixer a Gavà, després de presentar-se a la llibreria Els Nou Rals de Viladecans, a Barcelona i a Alcoi. L’autor s’ha mostrat “molt content que la biblioteca Josep Soler Vidal ens hagi cedit l’espai i posat totes les facilitats del món perquè la cultura i la literatura estigui avui aquí present”.

David Sánchez Pacheco assegura que sempre li han interessat els temes socials: “Aquest llibre tracta sobre la transsexualitat, vam estrenar el desembre passat una altra obra sobre la pèrdua perinatal, i tinc altres textos sobre l’Alzheimer o sobre el trastorn de l’espectre autista. M’encanten els temes que generen una opinió, que generen un debat i que són temes tabú. Penso que, quan la societat arracona o silencia un tema, allà hi ha una obra artística pendent”.

pedregada