David Tripiana
Tripiana, en un moment de la seva gesta (Foto: cortesia David Tripiana)

L’esportista gavanenc David Tripiana ha aconseguit el repte que s’havia plantejat: creuar nedant el Canal de Menorca. Tripiana va assolir el repte el passat 20 de juliol sortint de Mallorca i tocant pedra a Menorca en un temps de 13 hores i 41 minuts. És una mica més del que havia estimat en base al seu ritme i comptant amb una mar neutra, que ni ajudés no dificultés el seu avanç, un temps que estava per sota d’11 hores.

Però al final tot es va complicar més del previst: “Va ser una mica més dur del que m’esperava, vaig arribar molt preparat per poder afrontar-ho bé, però en aquests casos el mar és determinant i, tot i que les primeres cinc hores mai vaig tenir corrent a favor però al menys estava tranquil, després va començar a bufar vent del nord i es van començar a aixecar onades que no eren molt altes però sí molt incòmodes per nedar amb el meu estil de natació que em permet nedar molt ràpid”.

En les previsions meteorològiques ja s’esperava que pogués passar això, però “no hi havia més opcions ja que els dies anteriors era impossible nedar, aquell dia s’obria una finestra, i teníem dubtes si fer-ho el dia següent que podia ser una mica millor. I tot i que al final sí que va acabar sent una mica millor, la veritat és que no volíem desaprofitar el cartutx ja que el Canal der Menorca és molt canviant”.

Amb aquesta decisió, Tripiana afegeix que “encara li dono una mica més de valor al que he fet, va costar una mica més d’esforç per haver nedat en un mar que no era excessivament dificultós però que, en determinats moments, sí que va haver corrents que no eren totalment en contra però que sí que m’empenyien cap el nord i una mica cap enrere, en alguns vídeos fins i tot se’m veu nedant amb el mar clarament en la meva contra”.

David Tripiana
Tripiana va travessar el Canal der Menorca en 13 hores i 41 minuts (Foto: cortesia David Tripiana)

El repte, i això “és el més important de tot això que m’he muntat”, era de fet una excusa per aconseguir fons per a la Fundación Respiralia, que ajuda als malalts de fibrosi quística. Tripiana ens explica que “encara està obert el termini per fer donacions i no sé dir quants diners portem recaptats, però que sàpiga ja hi ha més de 2.500 euros aconseguits”. L’esportista gavanenc es mostra molt agraït a tothom que ha col·laborat: “Jo era una persona sense cap xarxa social, ho vaig crear tot per aquest repte, i per tant que la gent hagi respost, que hagi conegut la Fundación Respiralia, i que a més hagin volgut donar la quantitat que sigui, és una cosa que jo agraeixo moltíssim, sobretot tenint en compte aquests temps difícils que vivim”.

Respecte al futur, Tripiana té molt clar que tard o d’hora tornarà a ficar-se en algun repte d’aquesta mida: “Jo porto 33 anys nedant i no puc deixar de fer-ho, és el meu estil de vida i no paro de pensar en què puc nedar la propera vegada. Potser em fico en el Campionat d’Aigües Obertes de Roma l’any vinent, ja veurem perquè probablement la Fundación Respiralia m’ofereixi fer alguna cosa semblant a Formentera. Sempre hi ha alguna cosa en ment, però de moment ara l’únic que vull és descansar i estar tranquil amb la meva parella”.

I bé que s’ha merescut aquest descans, la veritat.

David Tripiana
Tripiana, tot just abans de llençar-se a l’aigua (Foto: cortesia David Tripiana)