La sala de Plens de l’Ajuntament ha estat l’escenari on 7 dels candidats que es postulen per alcalde o alcaldessa de Gavà van defensar, el seu programa electoral. El debat, que a més de poder seguir-se de presencialment, es va emetre en directe per internet va comptar amb la participació de Gemma Badia, del PSC; Miquel Roselló, d’ERC; Francisco Gavilán, de Ciutadans; Miguel Herrera, d’En Comú Podem; Isidre Casas, de Junts per Gavà; Jaume Tutusaus, de Valents i Mónica Parés, del PP, que es dóna la circumstància que ha estat mare aquesta mateixa setmana i va intervenir via zoom. Val a dir, que tot i estar convidats, tant Vox com Ara Gavà van declinar l’assistència.

Mónica Parés

El debat es va estructurar en 3 blocs; Ciutat, persones i economia

Model de Ciutat

La candidata del PSC, Gemma Badia, assegura que “l’objectiu, després de la crisi, és mirar endavant seguint 3 eixos. La igualtat, la qualitat als barris i la generació d’oportunitats i donant resposta les inquietuds ciutadanes”.

El candidat d’ERC, Miquel Roselló, defensa els projectes “respectuosos amb el medi ambient” i es posiciona “contra el Pla de Ponent i l’ampliació de l’aeroport i a favor dels pisos públics de lloguer i per tirar endavant l’espai Roca”

Francisco Gavilán, de Ciutadans defensa “una ciutat neta i més segura incrementant els agents de policia i invertint 1 milió d’euros anuals en el manteniment de tots els barris. També aposta per un bon transport públic i llocs per aparcar”.

Miguel Herrera, d’En Comú Podem també es mostra “contra el Pla de Ponent i l’ampliació de l’aeroport i a favor d’una ciutat verda, feminista i que tingui cura de les persones i de les entitats”

Isidre Casas, de Junts per Gavà, defensa “un pla d’inversió d’habitatge municipal assequible aprofitant pisos buits abans de promoure un nou creixement” i aposta “per una ciutat mes segura, inclusiva i amb una millor recollida selectiva”.

Mónica Parés, del PP, defensa “una ciutat oberta, plural cohesionada i pionera, sense projectes estancats, una ciutat mes segura, mes neta i mescivica que resoecti l’entorn iles arrels”

Jaume Tutusaus, de Valents, també vol “una ciutat més habitable, neta i segura i proposa redissenyar la Torre Lluc i el Passeig Maragall perquè siguin espais més funcionals i vius”

Les persones

Jaume Tutusaus, de Valents proposa “més atenció a la gent gran perquè el país va envellint”.

Mónica Parés, del PP, proposa “crear la regidoria de la família i un consell de dones i fer polítiques tranversals d’ajut a entitats i col·lectius vulnerables promovent l’accés a l’ocupació”.

Isidre Casas, de Junts per Gavà, vol “serveis municipals de qualitat en habitatge, atenció a les persones, salut, educació i cultura garantint l’equitat”.

Miguel Herrera, d’En Comú Podem, vol una ciutat que “s’ocupi de les persones, lluiti contra el canvi climàtic i amb serveis, com el dispensari a Gavà Mar i un CUAP, i més ajuts i escolta al veïnat”

Francisco Gavilán, de Ciutadans, defensa “la creació d’una regidoria de la gent gran, oci per als joves, pisos de preu públic i l’aposta per l’Espai Roca abans que fer Ponent”.

Miquel Roselló, d’ERC també vol “més suport per la gent gran i espais de relax a la via pública, oci per als joves i més serveis a les persones amb discapacitat”.

Gemma Badia, del PSC, aposta “pels ajuts als vulnerables, la millora de l’educació l’impuls d’habitatge social i la promoció de l’ocupació”.

Economia

Gemma Badia, del PSC, diu que seguiran treballant “per ajudar a la cerca de feina fent xarxa amb les empreses i donant suport a comerç i pagesia. A la vegada que apostem per l’espai dels Joncs”.

Miquel Roselló, d’ERC aposta per “agilitzar la tramitació de permisos municipals en l’obertura de negocis, la millora dels eixos comercials i la promoció del turisme cultural i gastronòmic”.

Francisco Gavilán, de Ciutadans també diu que “s’han agilitzar permisos i ajudar a comerç i pagesia a la vegada que s’aposta pel HUB agrolaimentari”

Miguel Herrera, d’En Comú Podem diu que “cal fer un Pla Integral de Comerç, protegir els establiments existents i promoure’n l’obertura de nous, donar suport a autònoms i a les Pimes que fomentin la paritat i crear una Taula d’Ocupació”

Mónica Parés, del PP, proposa “baixar impostos perquè les famílies tinguin més poder adquisitiu, crear negocis i protegir els existents perquè així es mogui l’economia i es generi ocupació”

Isidre Casas, de Junts per Gavà diu que “sense progrés econòmic no hi ha progrés social” i aposta per “simplificar les regulacions per promoure el teixit comercial i  les empreses innovadores”

Jaume Tutusaus, de Valents proposa un ajuntament que faci “un planejament més àgil segons les necessitats empresarials i així com en l’atorgament dels permisos municipals, a la vegada que es preserva el comerç tradicional”.