miquel-angel-diaz-ple-novembre

El partit polític presenta en el ple d’aquest mes una proposta per tal de protegir jurídicament aquest col·lectiu

El grup gavanenc del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) defensa que els infermers tinguin capacitat legal per tal de poder prescriure medicaments. El passat mes de desembre el govern del Partit Popular va aprovar un decret en el qual regulava les indicacions, ús i autorització de dispensació de medicaments per tal del cos d’infermeria.

Segons el portaveu gavanenc del PSC, Miquel Àngel Díaz, aquest decret “ha generat força polèmica en el sector perquè limita moltíssim tot el que és la prescripció de medicaments que poden fer més enllà del que és la prescripció que fa el mèdic, i per tant necessiten el vistiplau de l’autorització mèdica per fer la gran majoria de prescripcions”.

El portaveu socialista destaca que aquesta limitació, per exemple, “afecta a les vacunacions que fan els centres de salut dels nostres municipis, o l’atenció escolar que fan els infermers als centres educatius, això entre d’altres accions molt quotidianes que afecten moltíssim al benestar de la nostra ciutadania”.

El PSC surt en defensa del cos d’infermeria entès com un “personal capacitat i amb una àmplia experiència”, i per tant “no entenem aquesta desconfiança del govern central del Partit Popular cap aquest col·lectiu”.

Amb tots aquests arguments, la declaració política conclou amb la “petició de derogació d’aquest decret”, d’una banda, i de l’altra banda es demana tant al govern central com al de la Generalitat “l’aprovació de normes que permetin la prescripció infermera i que donin seguretat jurídica a aquest col·lectiu, que ha de tenir un mar legal i jurídic que els permeti desenvolupar amb total normalitat la seva professió”.

Respecte a aquesta darrera petició, Díaz recorda que “hi ha un compromís per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat de desplegar normativa en aquest sentit, però estan passant els mesos i el que demanem, ja que és un tema molt important, és que finalment desenvolupin aquest decret que permeti aquesta seguretat jurídica cap aquest col·lectiu al menys a Catalunya”.

El PSC defensarà aquesta posició mitjançant una declaració política que presentarà en el Ple Municipal d’aquest mes de novembre.