Declaracions suport als docents de Sant Andre i suport LGTBI
Sessió plenària del mes de juny

El grup municipal d’ERC va presentar una declaració demanant que l’Ajuntament “es solidaritzi plenament amb els docents encausats per la justícia espanyola per promoure el debat i la reflexió crítica de l’alumnat i demanant l’arxivament immediat del procés judicial contra els professors de l’Institut El Palau  de Sant Andreu de la Barca així com altres que són encausats per motius polítics”.

En la declaració, aprovada amb els vots a favor de PSC, ERC, GSSP i CiU i els vots en contra de Ciutadans i PP , l’ajuntament “mostra el seu suport i reconeixement a la tasca docent que fan els professors i les professores d’arreu del país així com els docents de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca”.

Declaració LGTBI

A la mateixa sessió plenaria, el grup Gavà, Sí Se Puede va presentar una declaració contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia, transfòbia, i la interfòbia.

La declaració que es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ERC, Cs, GSSP, CiU i l’abstenció del PP insta al govern espanyol a “aprovar definitivament i deplegar la proposta de Ley contra la discriminación por orientación sexual, identidad o expresión de genero y características sexuales, y de igualdad social de lesbianes, gais, bixesuales, transexuales, transgénero o intersexuales”.

La declaració insta també a la Generalitat al “desplegament de la Llei/2014 per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”.

No va prosperar la declaració proposada per Convegència i Unió, per l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats que només va tenir a favor el vots favirables de CiU i ERC. Van votar en contra PSC, CS i PP i es va abstenir GSSP.