Deja que arda
Deja que arda: segona novel·la de Noelia Terrón

L’escriptora gavanenca Noelia Terrón presenta a Gavà la seva segona novel·la, Deja que arda. Es tracta, i ho diu la mateixa autora, d’un llibre que “he trigat menys a escriure que la meva primera novel·la ja que tenia la idea al cap fa temps”.

L’experiència d’aquesta segona novel·la ha estat diferent “en tot” respecte a la del seu primer llibre, De espaldas al mar: “En aquest cas volia que la novel·la sigui una mica més professional, per dir-ho d’alguna manera, i vaig posar una mica més de força per veure si estèticament, formalment, i a nivell de profunditat de personatges, em podia sortir una novel·la una mica més professional que De espaldas al mar, que es nota que és una primera novel·la”.

Deja que arda “parla de dones que, d’alguna forma, estan ferides, són insegures i tenen moltes pors, però al mateix temps tenen moltes ganes de fer les coses bé. Una de les dues protagonistes és una dona feble que va de menys a més, i l’antagonista té molta força però va de més a menys”. Escriure d’aquest tipus de personatges “és recurrent en les meves dues novel·les perquè és una mica el que jo visc i he viscut, en principi soc una persona insegura a la que han de repetir moltes vegades les coses per tal que me les cregui. En el meu entorn, a més també visc el mateix perquè les meves amigues i part de la meva família són dones que han de créixer i no sempre amb facilitat, sinó amb moltes ferides que s’han de curar”.

Terrón explora a Deja que arda “temes universals que ens passen a totes les dones”, i entre aquests temes, per exemple, l’autora destaca “les relacions entre mares, algunes sobre protectores i altres manipuladores, o les relacions entre fills que no s’entenen amb els seus pares”. També parlo “de relacions de poder econòmic i de certa prepotència d’alguns artistes que al final són carències i pors d’aquestes persones amb capacitats extraordinàries per crear cultura”.

Les primeres opinions i comentaris que li arriben a Terrón “són positius, la gent que l’ha llegit em diu que hi ha un avançament respecte a la primera novel·la, amb personatges més profunds i noves temàtiques, i a nivell tècnic veig que he pogut corregir algunes carències del primer llibre, així que la gent de moment m’està donant un bon feedback”.

Terrón presentarà Deja que arda el proper 18 de gener a la Biblioteca Josep Soler Vidal a partir de les 18:30 hores.