Del 20 al 23 d’octubre tindrà lloc el GavàMón quatre dies d’accions i activitats potents, que persegueixen la finalitat de reconeixement i sensibilització envers els Drets Humans a Gavà. En solidaritat i suport amb les lluites pels Drets Humans que s’articulen per tot el món, el GavàMón és un referent de prestigi i qualitat per fomentar la cohesió social, la convivència i el reconeixement de la diversitat a través de les arts. Aquesta edició La Mostra de Drets Humans de Gavà ha decidit apostar pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament, l’eix central serà l’Objectiu número 5, El Dret a la Igualtat de Gènere.

El dia 20 d’octubre, a la biblioteca Josep Soler Vidal, una taula rodona ens farà prendre consciència sobre la situació de les dones i les nenes a l’Afganistan, amb la periodista Txell Feixas, l’escriptora Nadia Ghulam i l’activista Mònica Rodríguez. Un altre acte important serà la Nit solidària, el dia 21 d’octubre, una acció a l’Espai Maragall, on artistes de la ciutat oferiran la seva vessant escènica per sensibilitzar i donar a conèixer dos projectes, un de l’entitat Un gest de calor amb les dones afganeses i l’altre amb l’Associació Mujeres Burkina, amb dones de Burkina Faso.

L’Associació Amics de la Dansa, també s’incorpora a la programació del GavàMón, amb una proposta per sensibilitzar sobre els drets humans, a través d’accions artístiques al carrer el dissabte 22 d’octubre. Per complementar les activitats escèniques, el diumenge 23 d’octubre, l’espectacle Migrare, una història commovedora que explora els límits de l’equilibri amb el moviment, que reflecteix els obstacles i fronteres invisibles, d’odis irracionals i prejudicis, que reflexiona sobre el fet migratori en clau de gènere.

La projecció de la pel·lícula iraniana El perdón, de Maryam Modghadam que reflecteix la vida d’una dona iraní, mostrant les dificultats de les dones en aquest país.

Exposicions al carrer, com #EllesTambé d’Anna Surinyach i una exposició sobre les entitats de cooperació, complementaran la programació del GavàMón.