Del 24 al 28 d’octubre es posarà en marxa el programa “Gavà, al costat de la gent gran” que recull un conjunt de propostes variades, algunes de contingut cultural, artístic, esportiu o lúdic, i d’altres de reflexió, debat i intercanvi d’experiències. Amb aquesta oferta es pretén “posar en valor el paper de les persones grans a Gavà, conèixer la seva situació i necessitats i engrescar altres persones a formar-ne part del programa”, exliquen fons municipals. Està adreçada a persones grans, però obert a tota la població per col·laborar a teixir les xarxes intergeneracionals que de ben segur són útils per a tothom.

Les activitats es faran al Parc municipal Torre Lluc, com són l’activitat física, ioga, zumba, punt de sortida de la caminada, el micròfon obert per persones amb talent especial o ball. A l’Espai Maragall està programat el cinema cafè, la Jornada de debat del Fòrum G3 i una tertúlia cafè amb grans dones. I a la Biblioteca Josep Soler Vidal es podrà visitar una exposició de pintura de grans artistes i participar de la taula rodona amb pintors professionals de Gavà.

Amb aquest programa ha col·laborat el Fòrum G3 Gent Gran Gavà, un espai de participació i relació de les persones grans i professionals amb l’Ajuntament de Gavà. Des de la seva constitució s’han vingut realitzant diferents activitats dirigides a millorar la situació d’aquest sector de la població de la nostra ciutat.

Jornada del Fòrum G3

Així, el dia 26 d’octubre, es farà la Jornada “Gent Gran Gavà, un present carregat de futur” organitzada pel Fòrum G3 en la que a partir d’una primera intervenció sobre l’evolució de l’envelliment a Gavà, Àrea Metropolitana i Catalunya “ens donarà pistes per identificar clarament el pes important que la gent gran té a la nostra ciutat”, asseguren els organitzadors.

Després d’aquesta primera intervenció de caràcter contextual vindran les intervencions relacionades amb la resposta que els serveis públics i la iniciativa comunitària donen a aquesta situació. Així intervindran responsables dels serveis de salut de la ciutat, del departament municipal d’educació, i de la iniciativa comunitària.

Seguirà la jornada amb un espai de debat on les persones assistents tindran la oportunitat de manifestar suggeriments i propostes sobre la situació de les persones grans a Gavà.

Inscripcions de forma presencial fins el 20 d’octubre als casals municipals de la gent gran, trucant al 93 263 91 72 o enviant un missatge a forumg3gentgran@gava.cat