Celíacs de Catalunya
Un moment de la presentació de Celíacs de Catalunya a Gavà

El passat dilluns es va presentar oficialment al restaurant Tasta’mm la delegació gavanenca de l’associació Celíacs de Catalunya. L’objectiu de l’entitat és conscienciar i donar visibilitat a aquesta malaltia, així com també ajudar a les persones acabades de diagnosticar.

Segons ens explica Montse Pañella, delegada de Celíacs de Catalunya a Gavà, els membres de l’entitat “hem rebut una formació i, quan donem la benvinguda a un nou soci, l’informem, l’assessorem, responem les seves preguntes, i en definitiva li fem costat per tal que pugui afrontar aquest diagnòstic d’una forma més senzilla. La nostra intenció és oferir-li trucs que puguin ajudar-lo a seguir una dieta més eficient”.

La delegació gavanenca de Celíacs de Catalunya va començar a gestar-se abans de la pandèmia, i l’Ajuntament de Gavà hi va donar suport des del primer moment. L’entitat tindrà la seva seu al Casal d’Entitats Sant Jordi de la Rambla, i ara que ja ha passat la pandèmia ja es plantegen portar a terme més activitats públiques com la del passat dilluns.

Pañella ens explica com es va començar a donar forma a la delegació gavanenca de l’entitat: “Celíacs de Catalunya va fer una crida entre tots els socis del Baix Llobregat demanant voluntaris, persones que volguessin dedicar el seu temps, encara que fos poc, a fomentar i a donar a conèixer la celiaquia i ajudar a la gent celíaca del territori. Llavors vam sortir algunes persones, ens vam ajuntar, l’associació ens va fer una formació, i a partir d’aquí vam començar a treballar poc a poc, vam contactar amb l’Ajuntament, i finalment hem arribat a aquest punt en el que fins i tot ja tenim un espai on ens podem trobar, i també tenim signat un conveni amb l’Ajuntament de Gavà”.

El xef del Tasta’mm, José Antonio Vílchez, va oferir als assistents un showcooking de dos plats sense gluten. De fet, no és cap casualitat que la presentació a Gavà s’hagi fet aquí, ja que el Tasta’mm és un dels dos únics restaurants gavanencs certificats per Celíacs de Catalunya. I és que no sempre és fàcil trobar un restaurant on es garanteixi que no hi ha traces de gluten en els seus plats: “És molt complicat, en aquest apartat hi ha molta feina a fer, molta conscienciació i molta sensibilització. S’ha de donar a conèixer què és la celiaquia perquè es banalitza molt, hi ha molts llocs que diuen que ofereixen menjar sense gluten i no ho estan fent, o al menys no ho estan fent pensant en els celíacs, i això pot fer mal”.